Nieuw initiatief stuurt muzikanten de goede richting op

Onder de naam 2B@ is een initiatief gestart om bands uit diverse windstreken bij elkaar te brengen. Voor muzikanten en bands is het in 2017 nog steeds moeilijk om in een andere stad dan de eigen woonplaats geprogrammeerd te worden. 

Een begrijpelijke reden hiervoor is dat veel café’s, zalen enz. de gemaakte onkosten van een live optreden (ruimte/podium, backline, geluidstechnicus enz.) voornamelijk met de bar-inkomsten moeten dekken en dus altijd zullen streven naar een zo hoog (en zeker) mogelijk aantal bezoekers. Wat de mogelijkheid om ‘elders’ een optreden te krijgen voor bands sterk vergroot is wanneer zij een goede ‘match’ qua muziek in de andere stad/locatie hebben en daarmee een gezamenlijk optreden kunnen aanbieden. Dit geeft een programmeur van live muziek enkele zekerheden:

1. De ‘lokale’ band zal eigen publiek meenemen
2. De ‘vreemde’ band zal qua repertoire goed passen bij de ‘lokale’ band
3. Beide bands zijn al door elkaars ‘voorselectie’ t.a.v. kwaliteit en muziekstijl gekomen
4. Twee bands geeft afwisseling in programma, dus aantrekkelijker voor bezoekers
5. Beide bands zijn actief betrokken bij de promotie van het evenement in social media (vrienden uitnodigen, Facebook posten enz.)
 
Om dit proces in gang te zetten en daarmee de uitwisseling van (muziek)contacten en programmering van bands in ‘vreemde’ steden laagdrempeliger te maken, begint het 2B@ initiatief op kleine schaal door uitwisseling van bands tussen Den Haag en Arnhem/Nijmegen.  
 
Deelnemers 2B@
 
Silvia Hendriks, o.a. programmeur Stichting Popcultuur Wageningen en café Loburg in Wageningen
Rob Vondracek, directeur van Haags Pop Centrum
Jorrit Hompe, programmeur bij de zaal Willemeen in Arnhem
Isa Sanchez, programmeur bij het Paardcafé in Den Haag
Ankie Ebus, Coordinator educatie en publiciteit Popcentrum Jacobiberg
 
Voor meer informatie ga naar ZEAL Online

error: Content is protected !!