Britse singer-songwriter geeft vijf concerten

Na een afwezigheid van jaren, komt de Britse singer-songwriter Tom McRae begin september terug naar Nederland voor vijf optredens. Op 9 september staat deze ‘engel, die melodieën en teksten van de duivel zingt’ in de lijst van optredende artiesten tijdens het PopMonument Festival in Bergen op Zoom. De week daarop is hij te zien in Amsterdam (Vondelkerk, 13 september), Utrecht (TivoliVredenburg, 14 september), Groningen (Oosterpoort, 15 september) en Katwijk (JVC de Schuit, 16 september).

Goed nieuws voor de vele Nederlandse fans van Tom McRae, die lang hebben moeten wachten op de nu aangekondigde concertreeks. Natuurlijk, er waren in de afgelopen jaren wat solo-optredens in België, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. En ook met band was hij de laatste drie jaar zo nu en dan in die contreien te zien. Zo genoot het publiek in 2015 in een kerk in het Belgische St.Denijs van een intiem concert van Tom McRae & The Standing Band

Nederland werd daarbij echter consequent overgeslagen. Nu dus niet. En Tom komt niet in zijn eentje, maar met zijn vrienden van het eerste uur: Olli Cunningham (toetsen) en Oliver Kraus (cello). Verwacht nieuw werk – bestemd voor een nieuw album, waarvan de titel en de verschijningsdatum nog een goed bewaard geheim zijn – verwacht wat ouder werk, verwacht dat eenzame hitje met de titel The Boy With The Bubblegun. Alhoewel, bij Tom McRae weet je het maar nooit.

De concerten in Amsterdam en Utrecht zijn inmiddels uitverkocht. Voor de andere optredens zijn bij het verschijnen van deze aankondiging nog wel kaarten beschikbaar.

Door: Herman Sixma

Website Tom McRae & The Standing Band

 

error: Content is protected !!