Legendarische producer bundelt werk in bijzonder Live Project

Op woensdag 15 november staat met The Alan Parsons Live Project een legendarische en invloedrijke Britse artiest en producer op het podium van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Al in 1969 zette Parsons zijn eerste schreden in de muziekbusiness dankzij zijn bijdrages aan het baanbrekende Beatles-album ‘Abbey Road’. Ook zijn werk als engineer aan de Pink Floyd-platen ‘Atom Heart Mother’ en ‘Dark Side of the Moon’ zijn de boeken in gegaan als uiterst vernieuwend en experimenteel.

Alan ParsonsNaast zijn baanbrekende werk met de Beatles en Pink Floyd staan ook illustere namen als John Miles, Cockney Rebel, Al Stewart en The Hollies op de producers-palmares van Parsons. Naast experimenteel werk is multi-instrumentalist Alan Parsons ook verantwoordelijk voor een paar megahits, waaronder ‘Don’t Answer Me’ en ‘Old & Wise’?

Met The Alan Parsons Live Project bracht Parsons de belangrijkste platen van zijn carrière uit met als eerste ‘Tales of Mystery and Imagination’. Elk album van het Alan Parsons Project dat hierna volgde, is een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, ELO en Genesis.

Website Alan Parsons

 

error: Content is protected !!