‘Zevenkoppig soulmonster’ naar Tilburg

Goed nieuws voor de grote schare fans: Fat Freddy’s Drop komt weer naar Nederland! Op 15 augustus staat deze Nieuw-Zeelandse formatie op het podium van 013 in Tilburg. De uiterst groovende muziek van Fat Freddy’s Drop is een inventieve mix van dub, reggae, soul, funk, jazz en techno. In eigen land is deze band – of dit zelfverklaarde ‘zevenkoppige soulmonster’ – al jaren ‘hot’.

Fat Freddy’s Drop is al jaren de best verkopende act en het meest populaire muzikale exportproduct van Nieuw-Zeeland. Naast het fraaie studio-werk staat deze formatie ook bekend om hun spetterende live-shows waarmee ze het publiek keer op keer compleet in extase weten te brengen. In ons land bewezen zij dit eerder met diverse memorabele en sold-out shows in onder meer Paradiso (Amsterdam), 013 (Tilburg) en het Nijmeegse Doornroosje

De opmerkelijke bandnaam Fat Freddy’s Drop is een verwijzing naar het Engelse woord Dropping wat in dialect of ‘slang’ het gebruiken van LSD betekent. Met of zonder geestverruimende middelen zorgen nummers als Roady (Feels So Good), Wandering Eye en Blackbird op zich al genoeg voor een gevalletje van ‘The Rhythm’s Spacing Out My Head’.

Een live-show van dit bonte gezelschap loopt steevast uit op een enerverende belevenis. Onder aanvoering van zanger/gitarist Chris “Mu” Faiumu – wiens stemgeluid zo nu en dan doet denken aan Ali Campbell van UB40 – en Dallas Tamaira weet de band het publiek bij ieder optreden compleet in extase te brengen. Voor de fans en liefhebbers is dit dan ook een niet te missen concert.

Website Fat Freddy’s Drop

error: Content is protected !!