Ivoriaanse reggae-ster naar première Reggae Rotterdam Festival

Op 30 juli maakt de legendarische Ivoriaanse reggaester Alpha Blondy deel uit van de line-up van de eerste editie van het Reggae Rotterdam Festival. Samen met zijn twaalfkoppige band The Solar System is de Ivoriaan Seydou Koné oftewel Alpha Blondy al decennia lang één van de meest geliefde en toonaangevende reggae-acts en wereldwijd een graag geziene gast op alle grote reggaefestivals.

Alpha Blondy Zeker na het uitkomen van het met The Wailers en tot klassieker uitgegroeide album ’Jerusalem’ (1986) wordt Alpha Blondy als de ware opvolger gezien van zijn grote held Bob Marley en groeit hij zelf uit tot internationale reggae-ster. Eerder leverde hij met ‘Cocody Rock’ (1984) en ‘Apartheid Is Nazism’ (1985) al twee gedenkwaardige albums af.

Na de reggaeklassieker ‘Jerusalem’ blijft Alpha Blondy met regelmaat geweldige albums uitbrengen waaronder ‘Masada’ (1992), ‘Yitzhak Rabin’ (1998), ‘Elohim’ (2000) en ‘Merci’ waarvoor hij in 2012 werd genomineerd voor een Grammy. Meest recente wapenfeit is ‘Positive Energy’ (2015) en dat is precies wat het publiek in Rotterdam op 30 juli bij het optreden van Alpha Blondy & The Solar System kan verwachten.

Naast Aplha Blondy bestaat de line-up van dit eerste Open Air Reggae Festival in het Euromastpark in Rotterdam onder meer ook uit de legendarische reggaeformatie Toots & The Maytals, Eek-A-Mouse, Gentleman, Beenie Man, Sister Nancy en Wayne Wonder.

Website Alpha Blondy 

Website Reggae Rotterdam Festival

error: Content is protected !!