Amerikaanse indieband doet Amsterdam aan

Wat een mooie combinatie op maandag 18 september, de Canadese band Alvvays op het podium van Bitterzoet in Amsterdam. Immers, de muziek van Alvvays kan met enige fantasie gerust als bitterzoet worden omschreven. Zoete, licht melancholische gitaarpop die uitstekend gedijt bij zomerse omstandigheden, maar dan wel met songteksten die vooral de duistere kanten van het leven schetsen.

Alcoholisme, depressies, feestjes die uit de hand lopen en relaties die zelden harmonieus zijn. Onderwerpen die regelmatig terugkeren in de teksten van frontvrouw Molly Rankin. Dat was zo op hun eerste, in 2014 in Europa door Transgressive Records uitgebrachte album ‘Alvvays’ en dat zal ongetwijfeld ook zo zijn op hun tweede album ‘Antisocialites’, dat begin september verschijnt.

Muziek, Molly Rankin kreeg het thuis, als dochter van leading man en naamgever van de Keltische folkband The Rankin Family, met de paplepel ingegoten. Voor Molly echter geen volksmuziek. Zij besloot zich, eerst samen haar buurmeisje en vriendin Kerri MacLellan en later aangevuld met wat vrienden uit de omgeving, te storten op een wat moderner genre. Een keuze die in 2011 resulteerde in de oprichting van Alvvays met ‘vv’; de naam ‘Always’ die men eigenlijk in gedachten had was al vergeven aan een andere band.

Inmiddels zijn we zes jaar verder en staat de band aan de vooravond van het verschijnen van hun tweede album. En dat album moet gepromoot worden met een uitgebreide tour door Europa en De Verenigde Staten. Daarom: op naar Bitterzoet, voor een portie zomers klinkende problemen, verpakt in mooie liedjes.

Website Alvvays

error: Content is protected !!