Haarlemse formatie met nieuw album naar Den Haag

Na het verschijnen van het nieuwe album ‘Almost There’ in september van dit jaar staat de door kenners alom gewaardeerde Nederlandse bluesformatie Barrelhouse op vrijdag 16 december op het podium van Paard van Troje in Den Haag. De band rond zangeres Tineke Schoenmaker timmert al veertig jaar in een onveranderde bezetting aan de weg en weet zowel op plaat als live nog steeds te overtuigen en een ongekend spelplezier aan de dag te leggen.

Zoals we inmiddels gewend zijn weet deze doorgewinterde formatie weer een ongekende dynamiek en gevoel te geven aan het naar eigen zeggen meest persoonlijke album sinds de oprichting. Zo geeft Tineke Schoemaker haar persoonlijke ervaringen bloot in intense songs als Lonely Together, I Wish I Could Pray en Hard Feelings en drukt gitarist Johnny LaPorte op vlijmscherpe wijze zijn stempel op de muziek.

Naast het imposante studio-werk is Barrelhouse bovenal ook een echte live band die de blues door de aderen heeft stromen want hoewel ze ook al meer dan veertig jaar succesvolle uitstapjes maken naar country, rock, folk en jazz, blijft blues de leidraad en mag men deze formatie zonder aarzelen in het rijtje van beste bluesbands van Nederland plaatsen.

Website Barrelhouse

 

error: Content is protected !!