Benjamin Herman brengt drie albums uit in kader van 50e verjaardag.

Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag brengt saxofonist Benjamin Herman dit jaar drie nieuwe albums uit. Als aftrap van de feestelijkheden verzorgt hij met een band van elf muzikanten (inclusief strijkerssectie) vier concerten in mei. Hierbij brengt hij het eerste album, genaamd Project S, van deze drie albums ten gehore.

Benjamin Herman || Photo: Rijno Boon

De plaat Project S is een ode aan de Citroën SM, de legendarische auto die in Nederland vooral door trotse bezitter Johan Cruyff bekendheid genoot. Benjamin Herman: “De muziek van ‘Project S’ is ontstaan als bijdrage aan een documentaire over deze prachtige auto. Het model SM is een Citroën met een Maserati-motor: een Italiaanse motor in een Franse auto. Zo kwam ik ter inspiratie uit bij twee van mij grote muzikale liefdes, saxofonist Fausto Papetti en popster Serge Gainsbourg.”  Het album is vanaf vrijdag 4 mei verkrijgbaar op alle digitale platforms en verschijnt deze zomer op vinyl.

Bij de optredens in mei wordt tevens het tweede album Bughouse (‘punkjazz’ met gitarist Reinier Baas, bassist Peter Peskens en drummer Olav van den Berg) exclusief aangeboden op audiocassette. Dit album verschijnt komend najaar op vinyl en alle digitale formats.

Benjamin Hermans derde jubileum-album verschijnt in oktober: een jazzplaat waarop jonge talenten meespelen die Benjamin de afgelopen veertien jaar heeft leren kennen bij zijn tweewekelijkse jamsessies op kunstenaarssociëteit de Kring in Amsterdam (titel wordt nog bekend gemaakt).

Momenteel wordt door AVROTROS een documentaire over Benjamin gefilmd die later dit jaar op Cultura te zien is. Om de feestelijkheden compleet te maken worden Benjamin en zijn tweelingbroer Jonathan (met dank aan Brexit) op 7 mei officieel Nederlands staatsburger. 

                       

Benjamin Herman’s Birthday Bash Tourdata

6-mei Tivoli Vredenburg Utrecht 16:00 uur  
11 mei Paradox Tilburg 20:30 uur  
12 mei Lantaren venster Rotterdam 20:15 uur (met voorvertoningen documentaire Project Sover de Citroën SM)
13 mei Bimhuis Amsterdam 20:15 uur (Speciale gast op 13 mei Benjamin’s tweelingbroer Jonathan Herman op gitaar)

Live bezetting Project S:

Benjamin Herman – saxofoons
Giuseppe Doronzo – bariton saxofoon
Efe Erdem – trombone
Alexander van Popta – piano, keyboards
Rory Ronde – gitaar
Manuel Hugas – bas
Joost Kroon – drums
Pauline Koning – viool
Yannick Hiwat / Cisem Ozkurt – viool
Mara Tieles / Rani Kumar – altviool
Susanne Rosmolen / Marlon Dek – cello

 

 

error: Content is protected !!