Blaudzun sluit drieluik met “_UP_” 

Op vrijdag 20 april staat de Arnhemse poptempel Luxor Live weer open voor de muzikale diversiteit van Blaudzun. Op de eerste dag van het nieuwe jaar dropte Blaudzun verrassend de gloednieuwe track ‘_hey now’. De song is een voorbode van zijn nieuwe album ‘_UP_’ dat exact tien jaar na de release van zijn debuutalbum op 13 april verschijnt.

Blaudzun || Photo: © Rijno Boon

Johannes Sigmund, oftewel Blaudzun werkte jaren als achtergrondzanger en speelde in verschillende bands en projecten. Hij noemde zich naar eigen zeggen naar de vrij onbekende Deense wielrenner Verner Blaudzun wat ook iets zegt over zijn grote liefde voor de wielersport maar Blaudzun berijdt het parcours van de muziek nog beter. Een dag na de release trappen Blaudzun en zijn band een clubtour af met een exclusief concert in de AB (Ancienne Belgique) Brussel, gevolgd door zes shows in Nederland, waaronder natuurlijk Luxor Live in Arnhem, geboortegrond van Blaudzun.

‘_UP_’ is het derde deel van de albumtrilogie ‘Jupiter’ waarvan in 2016 en 2017 de eerste delen verschenen. Het derde deel belichaamt voor de indierockzanger “het middenstuk van het drieluik, waarbij deel I en deel II de zijpanelen lijken te vormen”. Naast de song ‘_hey now’ die door NPO Radio 2 werd verkozen als eerste Topsong van 2018 bevat het album 11 liedjes die zich kenmerken door veelzijdige melodieën, dansbare melancholie, en een intrigerend indiepopgeluid met de nadruk op Blaudzun’s onmiskenbare stem.

Website Luxor Live || Website Blaudzun

error: Content is protected !!