Bo Saris en gastartiesten brengen ode aan Michael Jackson in Melkweg

Op 25 juni 2009 overleed Michael Jackson. Vijf dagen later stond Bo Saris (toen nog Boris) op het podium in Paradiso voor een tribute/memorial concert, samen met onder meer Waylon, Do en een heleboel andere artiesten. Dit werd een memorabele avond.

Dinsdag 25 juni 2019 heeft Bo Saris weer het initiatief genomen om op de tiende sterfdag een eerbetoon aan de King of Pop te organiseren. Dit keer in de Melkweg en ook nu met medewerking van andere artiesten als Sarah-Jane, David Goncalves, Jennie Lena en Jared Grant.

In een goed gevulde Oude Zaal van de Melkweg opent Bo de avond met Working day and night, nadat hij kort heeft stilgestaan bij de intentie van dit concert: “we eren vanavond Michael en zijn muziek, over alle onzin hebben we het niet”, refererend aan de recente aantijgingen in de documentaire Leaving Neverland. Het publiek is het hier roerend mee eens.

Vanaf de eerste noten wordt dan ook genoten en gedanst. Dat het de warmste 25 juni ooit in Nederland is, met temperaturen ver boven de dertig graden, mag de pret niet drukken. Binnen heerst een andere warmte, de hitte van swingende muziek.

De vocalisten nemen ieder een paar songs voor hun rekening. Na Bo Saris nemen achtereenvolgend Jared Grant, David Goncalves en Sarah-Jane, de laatste met een bijzondere versie van Thriller, het stokje over. Dan wordt het stil in de zaal en staat ineens de tienjarige zoon van Bo, Chico, op het podium, om op voortreffelijke wijze I want you back te vertolken. Bo is verzekerd van een opvolger. 

Met Ben raakt Jennie Lena een gevoelige snaar, om vervolgens aan te kondigen dat ze een album met Michael Jackson covers aan het opnemen is. Vanaf hier wisselen Grant, Bo Saris, Goncalves en Sarah-Jane elkaar weer af totdat iedereen het podium betreedt voor een laatste nummer. In het publiek wordt voor het eerst een beetje gemopperd: “we hebben Smooth Criminal nog niet gehoord, en Beat it en ….”. Maar het gemor wordt gesmoord door de aptheose Don’t stop till you get enough.

Een mooie avond met goede optredens van de vocalisten, gesteund door een goede band en een uitstekend achtergrondkoor (Lady Shaynah, Mike the Beatnik en Jane Loois). DJ Rob Manga heeft het inmiddels weer overgenomen en weet een groot deel van het publiek nog aan het dansen te houden. De echte fans krijgen nooit genoeg van de King of Pop.

Setlist: Working day and night / Blame it on the boogie / Dancing machine / Remember the time / I’ll be there / Lady in my life / Thriller / Black or white / I want you back / She’s out of my life / Ben / Rock with you / The way you make me feel / Billie Jean / PYT / Man in the mirror / Another part of me / You are not alone / Shake your body / Don’t stop till you get enough

Tekst en foto’s : Guido Roncken

error: Content is protected !!