Zucchero en Novastar maken Bospop programma compleet

De Italiaanse grootmeester Zucchero sluit Bospop af als slotact op de zondag. Samen met de bevestiging van het Belgische Novastar is het programma voor Bospop 2018 compleet. Eerder werden o.a. Simple Minds, Live, a-ha, UB40 featuring Ali Campbell, Billy Idol, Gary Clark Jr., The Mavericks en Paul Carrack aangekondigd. De 38ste editie van het festival vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 in Weert.  

Eric Clapton, Bono en Sting… zomaar wat grote namen die in de rij stonden om samen te werken met de Italiaanse grootmeester Zucchero Fornaciari. De man heeft dan ook een van de meest krachtige en karakteristieke stemmen uit de popgeschiedenis. In 1991 beleefde hij zijn definitieve Europese doorbraak met Senza Una Donna , een duet met Paul Young, waarna hij wereldhits scoorde met onder meer het emotionele Il Volo. In Nederland haalde hij nogmaals de Top 10 dankzij het nummer Blue, samen met onze eigen Ilse DeLange.

Muziek is mijn hele hebben en houden, mijn leven en mijn ziel“, verklaarde Joost Zweegers, het grote brein achter het Belgische Novastar, eens in een interview. En dat hoor je zeker terug in de meeslepende poprock van de in Sittard geboren singer-songwriter. Dat zijn muziek zo belangrijk is voor Zweegers, bleek ook wel toen hij een tijdje in de put zat omdat het afronden van zijn nieuwste album Inside Outside maar niet wilde lukken, totdat de vermaarde producer John Leckie (o.a. bekend van Radiohead en Muse) hem hielp die prachtplaat alsnog te voltooien. Drie keer eerder stond Novastar al op Bospop en ook nu weer zal hij diep in de ziel tasten met hits als Wrong, Because en Waiting So Long.

Eerder werden ook al Simple Minds, Live, A-ha, UB40 featuring Ali Campbell, Billy Idol, Gary Clark Jr., The Mavericks, Paul Carrack, Racoon, Jonathan Jeremiah, Venice, Southside Johnny & The Asbury Jukes, Bruce Hornsby & The Noisemakers, Steve Earle & the Dukes, Graveyard, Lukas Nelson & Promise of the Real, The Cadillac Three, King King, The Band Of Heathens, Jetbone, Particle Kid, Con Brio en Nona bevestigd.

Ook dit jaar biedt Bospop op de vrijdagavond een voor iedereen gratis toegankelijk programma met onder meer Jetbone, Gary Moore Band, Musest, The Vipers en Symfo Classics.

Website Bospop

error: Content is protected !!