‘Komma’, een nieuw album voor broeder Dieleman

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het bijna zover. Drie jaar na ‘Uut De Bron’ komt broeder Dieleman op 7 september via Snowstar Records met een nieuw album, ‘Komma’. Opnieuw een bijzonder project van deze boomlange Zeeuwse troubadour. Dit keer een dubbelalbum en fotoboek inéén, over het krekengebied van het Land van Axel. Naast een liedjesplaat, ingespeeld met band, bevat dit kunstwerk een tweede plaat met een instrumentale ode aan één specifieke kreek: ’t Gat van Pinte. Liedjes en foto’s zijn het resultaat van twee jaar lang zwerven langs Zeeuwse oevers tussen pakweg Zaamslag en Spui. Muziek en beelden als eerbetoon aan de vele mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen. Het gebied waar broeder Dieleman leeft, nadenkt en werkt.

“De geschiedenis van de streek, de spookverhalen die er nog rondhangen, en ook mijn persoonlijke geschiedenis gelinkt aan deze waterkanten, het komt allemaal voorbij”, aldus Tonnie Dieleman in een toelichting op zijn nieuwe album. En de titel? Die verwijst naar Omer Gielliet, de pastoor van Breskens die tevens beeldhouwer was. Omer is vorig jaar overleden en het album, dat aan hem is opgedragen, bevat een liedje over zijn laatste beeld dat in de geboorteplaats van Dieleman (Axel) staat. Dat liedje is ‘Komma’, omdat de handtekening van Omer Gielliet bestond uit een komma.”

Als voorloper van het album verscheen op 10 augustus de single ‘De Groeten, een spoken word jazz-ballade met jeugdherinneringen en overpeinzingen. Na het verschijnen van ‘Komma’ op 7 september gaat broeder Dieleman op tournee door heel Nederland. De volgende optredens zijn gepland:

30-09 Kapel van St Maarten, Hoogelande

12-10 Kantine Walhalla, Rotterdam

14-10 Paradiso, Amsterdam

25-10 EKKO, Utrecht

27-10 De Rozenknop, Eindhoven

02-11 Bleyenberg, Den Haag

15-11 Lutherse Kerk, Groningen

16-11 Statenzaal, Zwolle

error: Content is protected !!