Chicago Blues legende maakt line-up compleet

Op vrijdag 9 juni is niemand minder dan levende blueslegende Buddy Guy de afsluitende headliner op de eerste dag van het Holland International Blues Festival in Grolloo. Eerder werd al bekend dat ook Gov’t Mule, Kenny Wayne Shepherd Band, Walter “Wolfman” Washington, Vintage Trouble, Laurence Jones, James Hunter, The Fabulous Thunderbirds, The Magpie Salute en Rival Sons deel uitmaken van de line-up.

Met de legendarische Amerikaanse blues- en rockgitarist Buddy Guy haalt het Holland International Blues Festival een absolute grootheid in huis. George “Buddy” Guy (Lettsworth, Louisiana, 30 juli 1936) is altijd een grote inspiratiebron geweest voor vele bekende gitaristen waaronder Jimi Hendrix, Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan (die ooit liet ontvallen: ‘zonder Buddy Guy zou er geen Stevie Ray Vaughan zijn geweest’) en Eric Clapton die zijn bluesrock trio Cream formeerde nadat hij een optreden zag van Buddy Guy’s trio in Engeland in 1965.

Chicago Blues

Buddy Guy begon zijn carrière begin jaren ’50 in Baton Rouge waar hij in diverse bandjes speelde. Als hij in 1957 naar Chicago verhuist krijgt hij een platencontract aangeboden bij Cobra Records. Daarna groeit hij uit tot een icoon van de Chicago Blues en brengt hij tientallen albums uit op verschillende labels. Ook werkt hij samen met grootheden als Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Sonny Boy Williamson, Jack Bruce, Koko Taylor, Buddy Miles, Stephen Stills en Led Zeppelin. Verder won hij maar liefst vijf Grammy Awards en in 2005 werd Buddy Guy opgenomen in Rock and Roll Hall of Fame en in 2015 in de Musicians Hall of Fame.

Met het toevoegen van Buddy Guy aan de line-up is het indrukwekkende programma van de 2e editie van het Holland International Blues Festival dat op vrijdag 9 & zaterdag 10 juni in Grollo plaatsvindt compleet. Voor verdere info, programma en ticketverkoop verwijzen wij naar de website van het Holland International Blues Festival

Website Buddy Guy

Website Holland International Blues Festival

error: Content is protected !!