De betoverende stem van Celine Cairo

De muzikale kwaliteiten van Celine Cairo (1990) zijn in vele toonaarden bezongen. Ze komt op zaterdag 8 december (20.00) uur naar De Amer met een stem die als ‘betoverend’ wordt omschreven. Die wordt gekoppeld aan ‘intrigerende Indiepop met ijzige elektronische sounds en akoestische elementen’. Dat alles vertaalt zich in dromerige en opzwepende popsongs, soms met een weids geluid, dan weer verstild.

Celine Cairo komt uit een familie van toegewijde muziekliefhebbers. Dat varieerde van jazz tot klassiek en van fado tot soul. Toen ze op haar veertiende een gitaar kreeg en er op leerde spelen ging ze al vrij snel eigen liedjes schrijven. Nu zijn we veertien jaar verder en heeft ze ondertussen twee EP’s,  het in Los Angeles opgenomen album Free Fall (2016) en het intieme Hector Sessions op haar naam staan. In 2015 werd ze uitgeroepen tot Radio 2 Talent, een jaar  later schitterde ze op Noorderslag en waren er optredens in DWDD.

Celine Cairo is bezig met het schrijven  van nieuw materiaal dat in 2019 wordt uitgebracht. Of daarvan in De Amer al iets te horen zal zijn, valt niet te voorspellen. Maar het wordt ongetwijfeld een bijzonder concert van  ‘de beste zangeres van Nederland’.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zaterdag 8 december  2018

Celine Cairo (Indiepop)

De Amer in Amen

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 19,00

error: Content is protected !!