C’esco e i Musicanti di Brahma, een verrassende blend van stijlen

In het kader van het honderd-jarig bestaan van de Wageningse Universiteit & Research keren diverse artiesten -ooit studerend aan of een relatie met de universiteit- terug naar de campus om het honderd-jarig bestaan te vieren. De Italiaanse formatie C’esco e i Musicanti di Brahma, met Matteo Dell’oro als oud-student, zullen op 15-september hier hun muzikale invulling gaan geven.

C’esco e i Musicanti di Brahma zal zich ook buiten het WUR100Fest willen laten zien, horen en gelden. Er zijn al plannen in de maak voor een eventuele tour met de band waar hun mix van stijlen en keuze in instrumentaria verrassend kunnen doen overkomen en zeker een band is om te ontdekken.   

C’esco ei Musicanti di Brahma: een project geboren in 2016, van de songwriter Francesco Bertoletti (C’esco). Muziek vol energie, een krachtig rijk geluid, waar verschillende vibes een plaats kunnen vinden, variërend van typische rock en folk, akoestische en elektrische instrumenten zoals gitaren, violen en drums tot ethnische instrumenten zoals de didgeridoo, bouzouki, banjo of de baglama.

“Er is geen bepaald genre voor ons, maar er zijn veel besmettingen: Rock, Folk, Psychedelisch, Blues, Punk, Ethnic.”
 

In mei 2017 werd het eerste album uitgebracht met als titel ‘Mutazione, profondità in superficie’, gevolgd door de singles ‘Macchia di rosa’ en ‘Mutazione’.  In de zomer van hetzelfde jaar stond de band in het voorprogramma voor belangrijke bands zoals: Gli Statuto, Folkabbestia, Gazebo Penguin en Espana Circo Este.

In juli 2018 werd de EP ‘Manifest’, met vier nieuwe nummers op de belangrijkste Italiaanse muziekkanalen uitgebracht. Ook werd de band o.a geselecteerd uit 150 andere artiesten/bands voor een optreden tijdens het 1 mei concert op het San Giovanni plein in Rome, één van de grootste gratis festivals in Italië. En nu in Nederland spelen ze op 15 september als headliner op het Wisdom & Wonder festival in Wageningen, hun eerste internationale optreden.

Leden band
Francesco Bertoletti (Vocals)
Alberto Freddi (Viool)
Tommaso Intrieri (Guitars)
Matteo Dell’oro (Guitars)
Matteo Canali (Drums)
Francesco Pelladoni (Bass, Didgeridoo)
Emanuele Panzeri (Banjo, Slide Guitar, Greek Bouzouki, Synt, Baglama, Dobro Guitar)
 

Er staan nog geen concerten in Nederland op de agenda maar met de ondersteuning van ZEAL Online Agency kan daar zomaar verandering in komen ,…….wordt vervolgd.

Website (en foto’s) C’esco e i Musicanti di Brahma

error: Content is protected !!