‘The Screaming Eagle of Soul’ naar Nederland

Eind dit jaar keert de Amerikaanse soul, funk en rhythm & blues zanger Charles Bradley met zijn band His Extraordinaires terug naar Nederland voor optredens in Paradiso, Doornroosje, Annabel (Rotterdam) en De Oosterpoort. Het is overigens niet de eerste keer dat de ‘Screaming Eagle of Soul’ ons land vereert met een bezoek. Zo gaf de bevlogen en oprechte soulzanger eerder al een aantal memorabele concerten in onder meer TivoliVredenburg en poptempel Paradiso.

Charles Bradley

Vorig jaar zou Charles Bradley al naar ons land komen voor een aantal shows maar toen bij hem maagkanker werd geconstateerd moest hij zijn hele tour cancellen. Voor de liefhebbers van echte old school soul n de traditie van Otis Redding, James Brown en Wilson Pickett is het een heuglijk feit dat Bradley weer naar Nederland komt. Met zijn geëngageerde rauwe dark-soul, geweldige stemgeluid en innemende persoonlijkheid heeft hij de afgelopen jaren naam gemaakt als een ware soul man.

Laatbloeier

De 67-jarige uit Brooklyn, New York afkomstige Charles Bradley is wat je noemt een laatbloeier met een verhaal. Na een turbulent leven stond deze ex-kok en klusjesman in zijn woonplaats aanvankelijk te boek als James Brown-imitator, maar na zijn ontdekking in 2002 is hij zijn imitatiekunsten ruimschoots overstegen.

Na zijn overweldigende debuut met ‘No Time For Dreaming’ (door het Britse muziekblad Mojo zelfs verkozen tot één van de beste albums van 2011) ging Bradley in dat zelfde jaar mee op tour met zijn leeftijdgenoot en soulmate Lee Fields. Destijds werd Bradley nog begeleid door The Expressions, de vaste backingband van Fields maar sinds een aantal jaren heeft hij met het zevenkoppige His Extraordinaires zijn eigen fantastische band.

Daptone Records

Daarnaast werd Charles Bradley ook ingelijfd door het befaamde Daptone Records. Op dit label werd in 2013 ook zijn tweede en eveneens succesvolle album ‘Victim Of Love’ uitgebracht en vorig jaar verscheen met ‘Changes” zijn meest recente langspeler.

Inmiddels is het genoegzaam bekend dat de live-shows shows van Charles Bradley & His Extraordinaires  garant staan voor een avond authentieke soul en funk waarbij de energie en puurheid van het podium spat. In december is Charles Bradley in ons land te bewonderen in Paradiso (5 dec), Doornroosje (Nijmegen, 6 dec), Annabel (Rotterdam, 8 dec.) en De Oosterpoort (Groningen, 10 dec).

Website Charles Bradley

Over de auteur

error: Content is protected !!