Jamaicaanse reggae-artiest naar Amsterdam

Op vrijdag 29 juni staat de Jamaicaanse reggae-artiest Chronixx op het podium van poptempel Paradiso in Amsterdam. De jonge – als Jamar Rolando McNaughton (1992) geboren – Chronixx kan met collega’s als Protoje en Collie Buddz beschouwd worden als een van de fakkeldragers van de nieuwe reggae-revival.

Als zoon van reggae-artiest Chronicle kreeg Chronixx de love of music met de bekende paplepel ingegoten. Al op zeer jonge leeftijd begon hij – aangespoord door zijn vader – met zingen, het schrijven van songs en produceren. In Jamaica werd zijn bijzondere talent al snel opgepikt en in 2010 maakt ook de rest van de wereld kennis met Chronixx met de hit Start a Fyah

Hoewel veel collega’s vandaag de dag meer de dancehall opzoeken, kiest Chronixx zelfbewust voor rootsreggae. Na vele singles en bijdrages verschijnt in 2014 het in de reggaescene uiterst succesvolle “Dread & Terrible” project. Aansluitend volgt een gelijknamige wereldtournee waarbij hij ook ons land aandoet. Vorig jaar bracht Chronixx zijn debuutalbum ‘Chronology’ uit. Voor reggaeliefhebbers reden genoeg om deze jonge en bevlogen reggae-artiest (weer) aan het werk te gaan zien.

Website Chronixx

error: Content is protected !!