Soulvolle rhythm & blues band naar Amsterdam

Op 11 oktober geeft de uit San Francisco, California afkomstige soul en rhythm & blues band Con Brio een concert in het Amsterdamse poppodium Bitterzoet. In 2016 leverde deze formatie met ‘Paradise’ een bevlogen, inspirerend en succesvol debuutalbum af met een heerlijke mix van van uptempo soul, stomende rhythm & blues en dansbare funk. Op het nieuwe album ‘Explorer’ gaat Con Brio een stap verder en breidt de band hun rauwe energie en retro stijl uit met een verrassende en meer contemporary sound.

con brio

Met hun energieke Bay Area funk, psychedelische soul en heerlijke rhythm & blues laat Con Brio er geen twijfel over bestaan dat het schatplichtig is aan de legendarische ‘Godfathers’ van Sly & The Family Stone. Maar de muziek roept ook associaties op met Prince en D’Angelo en in het meer stevige werk met een hedendaagse band als Vintage Trouble.

Naast het studio-werk is het een genot deze band op het podium aan het werk te zien want in hun relatief korte bestaan heeft Con Brio wereldwijd een indrukwekkende live-reputatie opgebouwd. Zo wisten ze met hun´Paradise Tour Live’ indruk te maken op de grote festivals in de Verenigde Staten, Japan, Canada  en Australië. In eigen land leverde hun dat de titel ‘Best new live band in America’ op en de vakpers in Nederland noemde Con Brio een van de grote verrassingen van North Sea Jazz 2016.

Spil en artistieke motor in deze formatie is de charismatische showman, leadzanger, gitarist en songschrijver Ziek McCarter. Naast de zwoele stem van McCarter wordt het soulvolle en funky geluid van de band ingegeven door de opzwepende inbreng van blazers Marcus Stephens (saxofoon) en Brendan Liu (trompet), vlammend gitaarwerk van Benjamin Andrews en het groovy Hammond-geluid van Patrick Glynn. Dit alles van lichtontvlambare brandstof voorzien door de strakke ritmesectie bestaande uit Jonathan Kirchner (bas) en Andrew Laubacher (drums).

Naast het optreden in Lantaren Venster is Con Brio ook nog te bewonderen in Lantaren Venster (Rotterdam, 10 okt) en Doornroosje (Nijmegen, 12 oktober).

Website Con Brio

 

error: Content is protected !!