Coppersky komt met nieuw album-Orbiter

De Utrechtse band Coppersky brengt in februari het nieuwe album Orbiter uit, een plaat met 9 sterke en intense rock songs geproduceerd door Pablo van de Poel (DeWolff). 

Coppersky, drie broers, geboren tijdens de beroemde, beruchte en verhitte jaren 80 van Colombia met een gedeelde voorliefde voor 70’s rock’n roll. Na een verhuizing van Colombia naar Nederland, settelen de gebroeders Zwart zich definitief in Utrecht. De stad waar zij tevens hun drummer vinden, het vierde bandlid dat de cirkel rondmaakt.

Photo: Charles Engelken

In oktober 2013 releast de band zijn debuutalbum Relief, Be around the Bend, gevolgd door het goed ontvangen If We’re Losing Everything in maart 2016. Vasthoudend aan een drie-jaarlijkse album cycle verschijnt in het voorjaar van 2019 het gloednieuwe album.

Dit derde album draagt de titel Orbiter: een ode aan de eeuwige reis als muzikant en tijdelijke passant aan deze kosmos zijnde. Daarnaast laat de titel ook de liefde van de bandleden voor het Sci-Fi genre doorschemeren. Orbiter bevat negen sterke rock songs, geproduceerd door Pablo van de Poel (DeWolff)

Op Orbiter worden de individuele krachten van de bandleden gebundeld die tezamen Coppersky’s authentieke sound vormen. De rijke, diepe stem van lead zanger Erik Zwart doet met vlagen denken aan zangers als Eddie Vedder en Bruce Sprinsteen. Zijn poëtische teksten spreken tot de verbeelding. Aan zijn zijde staan gitarist Marty Zwart, die door Neil Young en Pete Townshend geïnspireerde rock riffs speelt en basgitarist Robert-Jan Zwart, ogenschijnlijk geboren uit een romance tussen John Entwistle en John Paul Jones. De broers worden bijgestaan door Ray Murphy op drums, die speelt met de spirit van Keith Moon.

Komende shows van Coppersky:

15-03-19 – Bibelot, Dordrecht – Tickets
31-03-19 – Willem Twee Poppodium – Tickets

Website Coppersky || DOX Records Amsterdam

error: Content is protected !!