Bluesgrootheid Curtis Salgado naar VanSlag

Blueszanger Curtis Salgado was in 2018 één van de headliners op het Holland International Blues  Festival in Grolloo. Op dinsdag 5 november bestijgt hij het podium van VanSlag in Borger. Met een carrière van meer dan dertig jaar is de zanger en mondharmonicaspeler een begrip in de blues geworden.

Foto: Jessica Keaveny

In de beginjaren speelde hij in The Nighthawks in zijn geboortestad Eugene, Arizona, daarna was hij lid van de The Robert Cray Band om vervolgens leadzanger te worden van Roomful of Blues, voordat hij zijn eigen band vormde en zijn debuutalbum uitbracht in 1991. Salgado treedt niet alleen op met zijn eigen band, maar deelde onder andere het podium met Steve Miller en Carlos Santana. Hij stond daarnaast model voor bluesbrother John Belushi.

Foto: Bob Hakins

De Amerikaan is een graag geziene gast op tal van bluesconcerten en festivals over de hele wereld en won verschillende prijzen. Privé vocht hij met succes tegen longkanker en kreeg een bypass nadat zijn hart op hol sloeg. Het is een cliché, maar bluesmuzikanten sterven liever op het podium dan dat ze achter de geraniums eindigen. In VanSlag wil hij dat ook laten zien en horen.

Website: VanSlag Borger

error: Content is protected !!