Amerikaanse blueszangeres naar Grolloo

In het kader van de bijzondere concertreeks ‘Johan Derksen’s Sunday Blues’ geeft de uit Wildwood, Florida afkomstige zangeres Dana Fuchs op 15 oktober een concert in Café Restaurant Hofsteenge in Grolloo. De muziek van Fuchs is een intense mix van blues, soul en rock ’n roll die ze met haar krachtige, rauwe en soulvolle stemgeluid ten gehore brengt en doet denken aan een Etta James, Janis Joplin of Beth Hart.

Bij Dana Fuchs komt de blues uit de ziel en uit de tenen. In die zin heeft ze ook alle recht de blues te bezingen. Ze beleefde een zware jeugd met een autoritaire vader, kampte met een drugsverslaving, had een baantje als stripper en kreeg te maken met tragische sterfgevallen in haar familie waaronder de zelfmoord van haar zus.

Na het kort na elkaar overlijden van haar beide ouders en een broer en een zwangerschap (haar zoontje Aydan werd in september 2016 geboren) pakte Fuchs de draad weer op. Zo is ze inmiddels druk bezig met de opnames voor haar nieuwe album ‘Ready To Rise’ en begon ze in dat kader ook aan een grote wereldtournee. Zo zagen wij haar begin dit jaar nog overtuigend aan het werk in het Arnhemse poppodium Luxor Live

Photos:  ©  Rijno Boon Photography

Website Dana Fuchs

error: Content is protected !!