Vijfentwintigste Dauwpop 2019 wordt goed gevierd 

Op Hemelvaartsdag (30 mei) vindt de vijfentwintigste editie van Dauwpop plaats in Hellendoorn. Dit eendaagse festival, in de Overijsselse bossen vlakbij het bekende avonturenpark, staat bekend om het brede muzikale programma, van rock tot hiphop, van metal tot theater, en biedt plaats aan zo’n 15.000 bezoekers.

Met het programma voor dit jubileumjaar is het festival reeds uitverkocht. De headliners komen uit Groot-Brittanië: Nothing But Thieves en de Kaiser Chiefs. Stevige rock kunnen we ook verwachten van onder meer Navarone, De Staat, Frank Carter & The Rattlesnakes (punk) en Black Foxxes (indie).

De line-up is inmiddels compleet en zoals gezegd wordt vrijwel het gehele muzikale spectrum vertegenwoordigd. Zo hebben we country uit Canada in de persoon van Daniel Romano, oude en nieuwe helden uit Oost Nederland, als Daniel Lohues, Bökkers en Hilltop Howlers en Navarone. Er is nieuw Nederlands talent zoals Eus en stevige soul van The Grand East. De hiphop/rap scene wordt o.a. vertegenwoordigd door Ronnie Flex, Kraantje Pappie en Ares.

Voor ieder wat wils in overmaat en dat verdeeld over vier stages. Bijzonder is het eerste optreden van The Fatal Flowers sinds 1990! Programmeur van het festival, Frank Satink, wist niet alleen the Flowers tot een reünie te bewegen, hij kreeg het ook voor elkaar om de comeback na 30 jaar op Dauwpop te laten plaatsvinden. Daarna touren Richard Janssen, Henk Jonkers, Geert de Groot en Robin Berlijn door Nederland waarbij ze nog 11 clubs aan doen.

Eén dag het maximale eruit halen in Hellendoorn, van podium naar podium – en elk podium heeft zijn eigen unieke karakter – lekker eten met een speciaal biertje of een cocktail, dan weer een paar goede bands en af en toe even lekker bijkomen, op de rug, met de ogen dicht, onder een boom.

Website Dauwpop

error: Content is protected !!