Old-school hiphop vibes van De La Soul herbeleven in Musis Arnhem

Donderdag 30 mei komt het legendarische De La Soul naar de Parkzaal van Musis Arnhem! De drie leden richtten de groep al op de middelbare school op en scoorde rond het begin van de jaren negentig grote hits met nummers als Me Myself And I, Say No Go en Ring Ring Ring. Het sympathieke drietal staat garant voor een melodieuze mix van rap, jazz en pop.

Het debuutalbum 3 Feet High and Rising (1989) betekende een onmiddellijke doorbraak voor de groep. Door de tekstuele boodschap en vormgeving van het album kreeg de groep echter een hippie-imago aangemeten. Het tweede album De La Soul Is Dead (1991) werd een donkerder album. Er werd zowel tekstueel als qua vormgeving afstand gedaan van het hippie-imago. 

Inmiddels heeft De La Soul negen albums en zes Grammy nominaties op haar naam staan, o.a. voor hun meest recente album And The Anonymous Nobody uit 2016, dat werd genomineerd in de categorie Best Rap Album. Het album bevat gastbijdragen van o.a. Snoop Dogg, Usher, Jill Scott, David Byrne, 2 Chainz, Little Dragon en Damon Albarn. Met Albarn werkte De La Soul veelvuldig samen onder de vlag van diens bijzonder succesvolle “hobby project” Gorillaz. De La Soul leverde een substantiële bijdrage aan maar liefst drie Gorillaz studioalbums, won in 2006 samen met Gorillaz een Grammy voor de monsterhit Feel Good Inc. en toerde meerdere malen gezamenlijk de wereld over.

Deze show is een samenwerking tussen Luxor Live en Musis Arnhem.

 

error: Content is protected !!