Arnhems poppodium viert ‘Return of the Tres’

De terugkeer van de Delinquent Habits (ook wel bekend als Los Tres Delinquentes) op de internationale podia is voor veel old school hiphop fans reden genoeg de show van vanavond bij te wonen om samen met deze West Coast Latin hiphop formatie hun terugkeer te vieren. Na een stilte van dertien jaar laten de heren weer van zich horen. En hoe! Met de vette nieuwe plaat ‘It Could Be Round Two’ op zak laten ze Luxor Live op zijn grondvesten schudden

Dat de Delinquent Habits na al die jaren onlangs met ‘It Could Be Round Two’ weer met een dope nieuw album op de proppen kwamen en weer herenigd zijn in de bezetting waarmee ze internationale successen oogstten – met MC’s Ives Irie, Kemo the Blaxican en producer en Cypress Hill-lid Sen Dog – was voor velen een zeer aangename verrassing. Dit blijkt ook wel uit het feit dat de zaal van het Arnhemse poppodium nagenoeg vol staat met enthousiaste fans.


Helaas is Sen Dog vanavond niet van de partij, maar dit mag de pret geenszins drukken. Gedurende de set wordt hij overigens wel meermaals door zowel Ives Irie als Kemo the Blaxican aangehaald en geprezen om zijn onmisbare verdiensten. Uiteraard krijgen de fans de nodige nummers van het nieuwe album ‘It Could Be Round Two’ te horen waaronder het soulvolle One Two Three, met een lekkere sample van Wilson Pickett’s Land of 1000 Dances en natuurlijk de geweldige single California.

Tres Delinquentes

Gelukkig ontbreken ook de nodige classics niet aan de set-list. Zo gaat het massaal bouncende publiek dat zo nu en dan getrakteerd wordt op ‘n glaasje tequila helemaal uit z’n dak op de van het self-titled album uit 1996 afkomstige Voices Inside, Lower Eastside en natuurlijk de smash-hit Tres Delinquentes. Maar ook op Merry Go Round en het lekkere Here Come The Horns, titelnummer van het uit 1998 daterende album.

 

De Delinquent Habits zijn vanavond niet alleen zonder Sen Dog maar ook zonder band naar Arnhem gekomen en hoewel het ontbreken van echte muzikanten doorgaans toch minder impact heeft – fans die deze formatie eerder met band en blazers aan het werk hebben gezien zullen dit ongetwijfeld beamen – maken Ives Irie, Kemo the Blaxican en guest-rapper Skinny Fresh er samen met een uitzinnig publiek een heerlijke hiphop party van. Dienstdoende man achter de draaitafels is DJ Invincable die na afloop voor de die-hard fans nog een dope, dansbare set draait met uiteraard een flink portie West Coast hiphop. 

Niet alleen met de heerlijke nieuwe plaat ‘It Could Be Round Two’ maar ook met dit optreden bewijzen de heren weer helemaal terug zijn. Het met terugwerkende kracht toepasselijke slotakkoord van dit geweldige avondje West Coast hiphop is dan ook de megahit Return of the Tres. De Delinquent Habits are Back!

Tekst: Rick Warner || Photos: © Simon van Leijen

Website Delinquent Habits

error: Content is protected !!