Spetterende live-show bluesrock formatie DeWolff in Luxor Live

De verwachting van een spetterende live-show wordt vanavond in Luxor Live door DeWolff volledig waargemaakt. Deze jeugdige driemansformatie bestaande uit zanger/gitarist Pablo van der Poel, de strakke en energieke drummer Luka van der Poel en toetsenvirtuoos Robin Piso heeft inmiddels de nodige ervaring. Als een stel ‘oude rotten’ weten de heren van DeWolff het publiek te bespelen met hun psychedelische vintage rock, compleet met scheurende gitaren, een lyrisch hammond-orgel en vette, beukende beats.


DeWolff

Louter afgaande op de jeugdige leeftijd en de bandnaam hult ‘DeWolff zich duidelijk in schaapskleren’ want het retrogeluid van deze jonge formatie is opvallend volwassen en geïnspireerd op de sound van de jaren ’60 en ’70 van bands als Led Zeppelin, Cream, Pink Floyd en Deep Purple. De invloeden van deze bands zijn ook overduidelijk terug te horen in de psychedelische bluesrock van DeWolff.

‘De fik er in’

DeWolff opent met Stand Up Tall en Evil Mothergrabber van het meest recente album Grand Southern Electric, de plaat die de band eerder dit jaar in de Verenigde Staten opnam met producer en Grammy-award winnaar Mark Neill (Black Keys). De band ontpopt zich vanavond als een soort diesel die even op gang moet komen maar na een aantal nummers grijpt DeWolff ‘de stier bij de ballen’ en hebben ze de drive helemaal te pakken. Zeker als Pablo na meer ingetogen tracks als Medicine en Ride With You opmerkt ‘Genoeg ballads. De fik er in’.

DeWolffVanaf dat moment ontbrandt de show inderdaad met bluesrock knaller Satilla No. 3, het spetterende (Ain’t Nothing Wrong With) A Little Bit Of Loving – met een vette drumsolo van Luka van der Poel – en het psychedelische Dance Of The Buffalo waarin broer Pablo van der Poel zijn gitaar lekker laat gieren. Gevolgd door het obscure Voodoo Mademoiselle en het lyrische The Pistol en Crumbling Heart. Het enthousiaste publiek in Luxor Live is dan allang om en vraagt hartstochtelijk om meer.

Na Don’t You Go Up The Sky – single van het succesvolle debuut-album Strange Fruits And Undiscovered Plants uit 2010 – krijgt Luxor Live in de toegift nog breed uitgesponnen uitvoeringen van Restless Man en Gold And Seaweed voor de kiezen waarin de psychedelische component van de muziek goed tot uitdrukking komt en met name Robin Piso nog maar een keer alle ruimte krijgt zijn virtuositeit op hammond-orgel ten toon te spreiden.

Website DeWolff

 N.B. Voor het aanwezige publiek en alle liefhebbers van dit genre staat met de geweldige Engelse live-band The Brew op 16 oktober a.s. nog een niet te missen band op het podium van Luxor Live. Eerder dit jaar gaf deze driemansformatie al een mindblowing live-concert in ditzelfde poppodium. Een absolute aanrader! Check: Review The Brew in Luxor Live (maart 2014)

error: Content is protected !!