Uitreiking Edison POP 2019 prijzen in de Gashouder, Westergasfabriek in Amsterdam. 

Alle nominaties voor Edison Pop 2019 zijn bekend voor de uitreiking van de Edison prijzen op maandag 11 februari. Vele albums en tracks uitgekomen in 2018 zijn door de jury, onder meestemmend voorzitterschap van radiodirecteur en DJ van Radio 538 Menno de Boer, beoordeeld en dat heeft tot drie genomineerden per categorie geleid.

Welke gevestigde artiesten en nieuwkomers uiteindelijk met de Edisons naar huis gaan wordt bekendgemaakt op 11 februari aanstaande tijdens Edison Pop 2019, een besloten evenement in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. LiveStreamMagazine zal hier verslag van doen. 

De Edison Pop 2019 genomineerden zijn Afterpartees, Amber Arcades, André Hazes, Bizzey, Davina Michelle, DeWolff, Donnie, Douwe Bob, EUT, Frenna, Guus Meeuwis, HAEVN, Ilse DeLange, Jett Rebel, Lucas & Steve, MY BABY, Nielson, Pip Blom, R3hab, Ronnie Flex, San Holo, Tiësto & Dzeko, Tino Martin, Wende, Wesly Bronkhorst, Within Temptation, Wulf, Yorick van Norden en Zwart Licht.

De vakjury

De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt op 11 februari aanstaande.

Naast voorzitter Menno de Boer (Radio 538) bestaat de jury uit: Annemieke Schollaardt (Radio2), Birgitte de Winter (AFAS Live), Daniël Dekker (Radio2), Diederik van Zessen (3FM), Robert Haagsma (muziekjournalist) en Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux).

Edison

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.

Website Edisons

 

error: Content is protected !!