Evil Empire Orchestra kondigt debuutalbum aan

Op 8 maart 2019 verschijnt Evil Empire Orchestra’s debuutalbum Start a Fire. De bijbehorende tour gaat op 15 maart van start in Willem Twee, Den Bosch, gevolgd door diverse shows in Nederland, België en Zwitserland. Onlangs reisden de Belgen af naar China voor een twee weken durende tour, waar zij met open armen werden ontvangen. Tussendoor dook de band de Amsterdamse Electric Monkey studio in voor de opnamen van hun debuutalbum Start a Fire.

Evil Empire Orchestra hebben wij  dit jaar leren kennen in de kleine zaal van Luxor Live. Na het klinken van de eerste akkoorden en het aanschouwen van frontvrouw Kimberly Dhondt wordt je meteen in een muzikale wurggreep genomen en vraag je jezelf af waarom deze artiesten niet voor minimaal 1200 man publiek aan het spelen zijn. Deze groep topmuzikanten brengen je in ieder geval in soortgelijke sferen waar je nog lang over na blijft praten. Evil Empire Orchestra; synergie, kwaliteit en een frontvrouw met meer dan een veelzijdige stem. 

Na de release van Evil Empire Orchestra’s debuut-EP gaat het hard. De band wordt direct uitgenodigd om op te treden in De Wereld Draait Door en weet live met hun unieke cross-over van psychedelica, soul jazz en garage funk te overtuigen. Direct erna volgt een uitgebreide clubtour en bomvol festivalseizoen door België en Nederland. Het collectief speelde afgelopen festivalseizoen maar liefst 25 shows op highlight festivals als Sniester, Life I Live en Appelpop. 

Evil Empire Orchestra over Start a Fire: ”Dit album is een protestsong. Start a Fire. Wat in de maatschappij broeit woedt bij ons vanbinnen. We stoken vuur onder gevestigde waarden en spelen vrijheid. Geïnspireerd door de rauwe passie en grooves uit de vorige eeuw. We roepen op tot dialoog. Via vuur en trilling. Langs oren en benen, zingen en spelen, trance en zweten. Terug naar wat dierlijk is en puur. Een ongezouten schreeuw naar wat duurzaam en recht is.

De eerste single getiteld Predator (Howl) is inmiddels uit en op diverse streaming diensten te beluisteren. Wat ons betreft een band die zeker ontdekt moet worden, vanaf 15 maart 2018 is de eerste mogelijkheid met de Start a Fire Tour in poppodium Willem Twee.

Start a Fire Tour
15-03 Willem Twee, Den Bosch (NL)
16-03 Ik Zie U Graag, Mezz, Breda (NL)
22-03 Simplon, Groningen (NL)
23-03 Charlatan, Gent (BE) 
25-03 Muziekgieterij, Maastricht (NL)
04-04 Podium Victorie, Alkmaar (NL)
05-04 ’t Paard, Den Haag  (NL)
11-04 Exil, Zürich (CH) + Komodo
12-04 Mokka, Thun (CH) 
13-04 Le Single, Biel (CH)
19-04 Hedon, Zwolle (NL)
20-04 Paradox, Tilburg (NL)

error: Content is protected !!