Een ontdekkingsreis voor muzikale avonturiers

Op 24 en 25 november vindt in Leeuwarden de vijfde editie van het Explore The North Festival plaats. Een stadsfestival voor muzikale avonturiers die wel eens wat anders willen dan de klanken die scoren bij de doorsnee Nederlander. Een festival voor dwalers en dromers, maar vooral voor liefhebbers van muziek die misschien een beetje vreemd, maar wel erg lekker is.

Wat te zeggen van SsingSsing, een zeskoppig gezelschap uit Korea dat voor het eerst naar Europa komt met een mix van traditionele Koreaanse zangharmonieën en popmuziek. Glamrock in Koreaanse stijl. Of een optreden van Meindert Talma en zijn band, die via zijn liedjes en verhalen de bezoekers meeneemt op zijn reis door muziekland. Of, zoals Talma het zelf formuleert: ‘stilstaan bij de alledaagse dingen’.

Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra

Naast vreemde eenden en troubadours van het betere levenslied weet Explore The North dit jaar ook een aantal grote namen te strikken voor optredens in de historische binnenstad van Leeuwarden. Bijzonder wordt ongetwijfeld het concert van Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra in de grote zaal van poppodium Neushoorn op zaterdagavond van 19:00 tot 20:00 uur.

In diezelfde zaal geeft een uur later de Deense band Mew een exclusief optreden voor Nederland. Een andere publiekstrekker is Hanne Hukkelberg die, net als de uit België afkomstige Tamino, op zaterdagavond het podium betreedt van de Synagoge, terwijl Kim Janssen op vrijdagavond zal laten zien dat de Doopsgezinde kerk een perfecte locatie is voor zijn sfeervolle, orkestrale popmuziek.

Explore The North FestivalBehalve muziek biedt Explore The North de gelegenheid kennis te maken met andere kunstvormen. In de theatervoorstelling Zomaargasten, mogen toevallige voorbijgangers hun eigen ‘dit is uw leven’ show maken onder het motto ‘in ieder mens schuilt een verhaal’. Via een masterclass van de Franse pianist en audio-visuele experimentalist Chassol, krijg je inzicht in de wondere wereld van het combineren van beeld en geluid.

Dichter des Vaderlands

Liefhebbers van poëzie kunnen genieten van het optreden van Ester Naomi Perquin, Dichter des Vaderlands (2017 – 2019), die samen met zeven andere dichters het publiek gaat verrassen met een spervuur van korte gedurfde gedichten als onderdeel van Het Poëziekanon. Kloppend festivalhart van Explore The North 2017 is de Blokhuispoort. Behalve voor de gebruikelijke polsbandjes kan men hier ook terecht voor een hap en een drankje.

Website Explore the North

error: Content is protected !!