Zevenkoppig soulmonster naar Amsterdam

In het kader van de Pllek Live Stage Summer Special geeft het Nieuw-Zeelandse dub-soulcollectief Fat Freddy’s Drop op woensdag 7 juni een concert op het strand van de NDSM-werf in Amsterdam Noord. De muziek van dit ‘zevenkoppige soulmonster’ is een inventieve en uiterst dansbare mix van dub, reggae, soul, funk, jazz en techno.

Fat Freddy’s Drop is al jaren de best verkopende act en het meest populaire muzikale exportproduct van Nieuw-Zeeland. Naast het fraaie studio-werk staat deze formatie ook bekend om hun spetterende live-shows waarmee ze het publiek keer op keer compleet in extase weten te brengen. In ons land bewezen zij dit vorig jaar nog met een aantal memorabele, sold-out shows in onder meer Paradiso (Amsterdam), 013 (Tilburg) en het Nijmeegse poppodium Doornroosje

De opmerkelijke bandnaam Fat Freddy’s Drop is een verwijzing naar het Engelse woord Dropping wat in dialect of ‘slang’ het gebruiken van LSD betekent. Met of zonder geestverruimende middelen zorgen nummers als Roady (Feels So Good), Wandering Eye en Blackbird op zich al genoeg voor een gevalletje van ‘The Rhythm’s Spacing Out My Head’.

Met deze Summer Special in het kader van het 5-jarige bestaan van Pllek Live Stage heeft de organisatie met Fat Freddy’s Drop één van de meest originele bands van dit moment weten te strikken. Voor de grote schare fans is het komende concert op deze bijzondere locatie dan ook een mooie gelegenheid dit bonte gezelschap aan het werk te gaan zien.

Website Fat Freddy’s Drop

error: Content is protected !!