Classic-rock festival pakt uit met grote namen

De line-up van Bospop 2017 mag op z’n zachts gezegd indrukwekkend genoemd worden. Voor de komende editie heeft de organisatie van het naar eigen zeggen ‘gezelligste classic-rock festival van Nederland’ een batterij aan grote nationale – en internationale bands en artiesten in huis gehaald waaronder Beth Hart, Vintage Trouble, Dropkick Murphys, The Pretenders, The Magpie Salute, Anouk, My Baby, Madness, Gogol Bordello en vele anderen. Het festival vindt dit jaar plaats op 8 & 9 juli op het vertrouwde Evenemententerrein Weert Noord.

Een verrassende naam in de line-up is die van Vintage Trouble, de Amerikaanse rhythm & blues band rond de charismatische zanger en frontman Ty Taylor.  Na het stormachtige debuut met het lovend ontvangen album ‘The Bomb Shelter Sessions’ (2011) volgen support optredens voor grote bands als de Rolling Stones, The Who en AC/DC en groeit Vintage Trouble in eigen land uit tot een band die louter speelt voor uitverkochte zalen.

Maar de laatste jaren maakt Vintage Trouble ook furore in Europa waaronder ook in Nederland. Naast overtuigende optredens in het club-circuit speelden ze eerder onder meer Pinkpop en Rock Werchter plat en lieten ze eveneens een verpletterende indruk achter op festivals als Bospop, Paaspop en Mundial.

Beth Hart

Eén van de grote publiekstrekkers op deze 37e editie is de Amerikaanse powerzangeres Beth Hart. Naast haar overweldigende live-reputatie brengt ze met enige regelmaat ook geweldige albums uit. Zo verscheen in 2013 het met Joe Bonamassa opgenomen ‘Seesaw’, gevolgd door het prachtige en openhartige ‘Better Than Home’ (2015) en het vorig jaar verschenen ‘Fire On The Floor’.

My Baby

Dat de Nederlands-Nieuw-Zeelandse formatie My Baby al geruime tijd een graag geziene gast is op nagenoeg alle grote festivals is genoegzaam bekend. Zo stond de band eerder onder meer op Lowlands, Zwarte Cross, Paaspop, Down The Rabbit Hole en Festival Mundial in Tilburg.

De muziek van My Baby is een opzwepende en broeierige mix van swamp-voodoo-blues, soul, funk, gospel, trance en psychedelische invloeden die zij zelf omschrijven als ‘Delta trance Louisiana dub indie funk’. De live-shows van dit powertrio hebben doorgaans een overtuigende, hypnotiserende en bezwerende uitwerking op het publiek.

Ook dit jaar start het festival al een dag eerder. Op vrijdag 7 juli organiseert Bospop als kick-off weer een gratis toegankelijke festival-avond met vier grote cover- en tributebands.

Voor meer info, programma en ticketverkoop verwijzen wij naar de website van Bospop.

Website Bospop

error: Content is protected !!