Spoorzone in Tilburg weer decor van urban festival

Op 24 & 25 juni vindt in het centrum van Tilburg de 30e editie plaats van Festival Mundial. Evenals voorgaande edities doet de Spoorzone naast het Centraal Station weer dienst als uiterst geschikte locatie voor het naar eigen zeggen ‘meest kleurrijke festival van Nederland’. Zoals verwacht komt het festival ook dit jaar weer op de proppen met een avontuurlijke en gevarieerde muzikale line-up met onder andere Che Sudaka, Skip & Die, Jeangu Macrooy, Vaudu Game, Nachtschade, TenTemPiés en Broken Brass Ensemble.

Festival Mundial

Het bevreemd ons niet dat Festival Mundial opnieuw de uit Argentijnen en Colombianen bestaande maar in Barcelona woonachtige fiësta band Che Sudaka naar Tilburg haalt. Twee jaar geleden wisten de mannen de grote Fontys Koepelhal al volledig op zijn kop te zetten met hun aanstekelijke mix van cumbia, ska en punk.

Che Sudaka

Che Sudaka wordt al jaren beschouwd het vlaggenschip van de Mestizo-muziek en hun energieke optredens staan garant voor een bruisend feest waarbij stil staan geen optie is, en losgaan een vereiste. Hun missie is duidelijk: ‘muziek als wapen gebruiken in een geweldloze strijd voor een vriendelijke samenleving’. Zo ook hun lijfspreuk: ‘Power to the People!’

Nachtschade

Een interessante band van eigen bodem is de Amsterdamse sleazy blues ’n roll band Nachtschade. Op 1 april (geen grap) wist deze vier man sterke band ons al te verrassen en te overtuigen toen we de show rond de presentatie van het album ‘Maskerade’ zagen ontaarden in één groot feest en niets dan liefde.

Naast muziek kan het publiek in de als festivalstad omgebouwde Tilburgse Spoorzone ook genieten van dans, theater en kunst. Voor het gehele programma verwijzen wij naar de website van Festival Mundial.

Website Festival Mundial

error: Content is protected !!