2B@ – Network of Bands wederom in Willemeen

Nieuw initiatief stuurt muzikanten de goede richting op

Onder de naam 2B@ is een initiatief gestart om bands uit diverse windstreken bij elkaar te brengen. Voor muzikanten en bands is het in 2017 nog steeds moeilijk om in een andere stad dan de eigen woonplaats geprogrammeerd te worden. Een begrijpelijke reden hiervoor is dat veel café’s, zalen enz. de gemaakte onkosten van een live-optreden (o.a. ruimte/podium, backline, geluidstechnicus) voornamelijk met de bar-inkomsten moeten dekken en om die reden dus altijd streven naar een zo hoog (en zeker) mogelijk aantal bezoekers. Wat de mogelijkheid om ‘elders’ een optreden te krijgen voor bands sterk vergroot is wanneer zij een goede ‘match’ qua muziek in de andere stad/locatie hebben en daarmee een gezamenlijk optreden kunnen aanbieden. 

Vrijdag 17 november ‘A tale of two cities’ @ Willemeen

 
Uit Arnhem; Gangabella is een rock-collectief dat graaft in de muzikale conventies van de 60er, 70er en 90er jaren; periodes met muzikale echtheid en passie. Vanuit dat perspectief verwerkt de band de rauwe kanten van acid-rock en het poetische van singer-songwriters.

Uit Scheveningen; Suburbs is een rockband uit Scheveningen en bestaat sinds 1995. De band speelt stevige en gevoelige rockmuziek en heeft z’n roots in de jaren 80 en 90. Landelijk bekendheid werd verworven eind jaren 90 toen Suburbs De Grote Prijs van Nederland won. 

 

error: Content is protected !!