Gov’t Mule komt met derde album in serie van vier

Gov't Mule Na eerder al Dark Side of the Mule en Sco-Mule verschijnt met ‘Dub Side of the Mule’ het derde album in het vier-luik van Gov’t Mule. Hoewel er ook regelmatig studio-albums verschijnen die door zowel critici als fans enthousiast ontvangen worden schuilt de grote kracht van deze formatie met name in de vaak legendarische live-optredens.

Allen Woody

Gov’t Mule is het in 1994 opgerichte muzikale project van Warren Haynes en Allen Woody, aangevuld met drummer Matt Abts. Haynes en Woody zijn met name bekend als leden van de bekende southern-rockband The Allman Brothers Band. Als op 26 augustus 2000 bassist en bandlid van het eerste uur Allen Woody dood in zijn hotelkamer wordt gevonden is dit een grote klap voor de band, maar uiteindelijk wordt toch het besluit genomen om door te gaan. En gaat men op zoek naar vervanging.

Op de eerst volgende tours van Gov’t Mule en het dubbelluik The Deep End wordt Woody vervangen door diverse bassisten waaronder Flea van de Red Hot Chilli Peppers en funkbassist Bootsy Collins. Met Déjà Voodoo verschijnt in 2003 een nieuw album met verse krachten in de persoon van bassist Andy Hess en toetsenist Danny Louis. En op 16 september 2013 komt het dubbel-album Shout! uit.

Toots & The Maytalls

En nu verschijnt op 6 april weer een nieuw album van Gov’t Mule. ‘Dub Side of the Mule’ is het derde album in een serie (na eerder al Dark Side of the Mule en Sco-Mule) en focust in hun memorabele New Year’s Eve 2006 Beacon Theatre Show in New York City. Tijdens deze meer dan drie uur durende show met Mule klassiekers en covers worden ook een uur lang reggaesongs gespeeld met een bijdrage van special guest Toots Hibbert van Toots & The Maytalls. Daarnaast worden ook de nodige blues-standards gespeeld met guest appearances van onder meer Gregg Allman & Friends and John Popper van Blues Traveler.

Het op Mascot Label Group uitgebrachte ‘Dub Side of the Mule’ is vanaf 6 april verkrijgbaar als standaard versie (1 CD), een Deluxe versie (3 CD’s met de complete drie uur durende show en een DVD met de Toots Hibbert-set) en als Double vinyl versie. En op 20 april verschijnt met Stoned Side Of The Mule (Vol 1 & 2) het laatste album in deze serie.

Vanaf april tourt Gov’t Mule door Noord-Amerika en Europa. In ons land is de band te bewonderen tijdens de Rhythm and Blues Night in Groningen (2 mei) en Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer op 3 mei.

Website Gov’t Mule

 

error: Content is protected !!