Park Open, Epop Festival en Music in the Backyard organiseren samen GELREBANDS@

Deze zomer slaan drie openluchtpopfestivals in Gelderland de handen ineen met GELREBANDS@, een festivaltoer voor muzikaal talent uit de eigen provincie. Doel van de samenwerking: Gelderse bands en artiesten met grote kwaliteit helpen een groter publiek te bereiken. Maar ook het eigen (festival)publiek verrassen met onbekend ‘talent van eigen bodem’! De samenwerkende festivals zijn: Park Open in park Sonsbeek in Arnhem, Epop Festival in het Loeffpark in Epe en Music in the Backyard Festival in de Kindertuin in Zaltbommel. 

Initiatiefnemer van GELREBANDS@ is Silvia Hendriks, programmeur van Park Open in Arnhem. “Wij vinden al langer dat bands en festivals in de regio elkaar veel meer kunnen versterken. Dit jaar zijn we op zoek gegaan naar geestverwanten. En hebben we er een paar gevonden!” 

Het idee van de samenwerking is om tijdens de zomer – het festivalseizoen bij uitstek – een selectie aanstormende bands uit Gelderland op alle deelnemende podia te programmeren. “Ze krijgen hiermee de kans om in één klap in drie Gelderse steden te spelen, op drie bekende buitenpodia met een groot eigen publiek. Aantrekkelijk en uitdagend voor de bands die hiermee hun ‘fanbase’ in Gelderland kunnen vergroten. Maar ook voor de festivalbezoekers die hierdoor heel laagdrempelig nieuwe muziek kunnen ontdekken.”

Voor de eerste editie van de tour in Gelderland, hebben de festivalprogrammeurs twee bands gekozen die elk uitblinken in een eigen genre. De selectie 2019 bestaat uit: poprockband Bony Macaroni uit Nunspeet/Ermelo en Miller & The Tone Machine uit Silvolde met hun zogenoemde ‘hard soul, rock and blues’. Alle partijen hebben er zin in. “Wat ons betreft, trappen we hiermee een nieuwe zomerse traditie af. Als initiatiefnemers willen we niet alleen een visitekaartje afgeven, maar ook heel nadrukkelijk andere festivals uitnodigen co-host te worden van de GELREBANDS@.  Hoe leuk is het als we over een paar jaar echt in álle hoeken van de provincie talent de ruimte geven?” 

Alle drie de festivals zijn gratis te bezoeken. 

www.parkopen.nl | www.epopfestival.nl | www.musicinthebackyard.nl 

error: Content is protected !!