Festival in Ulft alweer toe aan 28e editie

Op vrijdag 11 & 12 augustus vindt in het Dru Park in Ulft alweer de 28e editie van festival Huntenpop plaats. Evenals voorgaande jaren is de organisatie er weer in geslaagd een boeiende en gevarieerde line-up neer te zetten. Naast headliner Kensington bestaat de line-up voor deze editie onder meer uit de succesvolle (hard)rock band Navarone, singer/songwriter Blaudzun, de symfonische metalband Delain, het Belgisch-Nederlandse powertrio Drive Like Maria, balkan-brassband Projekt Rakija, The Grand East, Ward Thomas en Chef’Special.

In 2013 sloot Kensington nog het Serious Talent-podium op Huntenpop af maar in de jaren daarna is deze Utrechtse formatie uitgegroeid tot één van de grootste rockbands van Nederland. Als één van de weinige Nederlandse bands slaagden ze er in om drie avonden op rij een totaal uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam op stelten te zetten en voor eind dit jaar staan er alweer vijf uitverkochte shows in de Ziggo Dome op de rol. Maar voor dat het zover is keert de band terug naar Huntenpop waar ze het programma op de Open Air Mainstage afsluiten.

Navarone

Met Navarone heeft festival Huntenpop één van de grootste (hard)rock bands van Nederland in huis gehaald. Na het stormachtige debuut met ‘A Darker Shade Of White’ (2012) wist de band al de harten van menig rockliefhebber te veroveren en met opvolger ‘Vim and Vigor’ vestigde Navarone definitief naam als één van de beste rockbands van Nederland.

Begin dit jaar presenteerde Navarone het nieuwe album ‘Oscillation’ in een uitverkocht Doornroosje. Maar naast het studiowerk heeft de formatie rond frontman en zanger Merijn van Haren ook een ijzersterke live-reputatie opgebouwd en zijn ze een graag geziene gast op menig festival. Onlangs gaf de band met ‘Navarone Classic’ nog een bijzonder concert in de Stevenskerk tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen.

Blaudzun 

Voor Johannes Sigmond, oftewel Blaudzun, is het de eetrste keer dat hij naar het festival in Ulft komt. Na eerdere succesvolle albums als ‘Heavy Flowers’ en ‘Promises Of No Man’s Land’ is hij met het in drie delen opgenomen en te verschijnen ‘Jupiter Part I t/m III’ alweer toe aan zijn vijfde plaat.

Voor meer info, programma en ticketverkoop verwijzen wij naar de website van Huntenpop.

Photos: © Rijno Boon Photography

Website Huntenpop

         

error: Content is protected !!