Nieuwe single van I am Oak

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen vooruit, moet Thijs Kuijken – de grote man achter I am Oak – gedacht hebben. En aangezien een tour naar Japan voor een Nederlandse popartiest best een grote gebeurtenis is, ligt daar aan de vooravond van zijn korte tour door het land van de reizende zon, een nieuw nummer met de titel Golden Pavilion. Thijs Kuijken: “Ik pakte mijn Casio SK-1-keyboard, een Japanse uitvinding, zette het ingebouwde ‘Rock’ ritme op en ging aan de slag met een nummer geïnspireerd door Japan. Dat nummer werd Golden Pavilion“. 

Gouden Paviljoen vertelt het verhaal van het met goud bedekte gebouw met dezelfde naam, gelegen in een tempelcomplex in Kyoto, Japan. Een kunstwerk met een bijzonder verhaal; een geschiedenis van vernietiging en wederopstanding. Ontworpen en gebouwd in de 13e eeuw, overleefde het gebouw in de 15e eeuw een ziedende brand, om bijna 500 jaar later in 1950 alsnog verwoest te worden als gevolg van brandstichting door 22-jarige monnik. De monnik werd veroordeeld tot zeven jaar cel, maar vervroegd vrijgelaten in verband met gezondheidsproblemen; de tempel werd gereconstrueerd en in zijn oude glorie hersteld. Als een feniks die uit zijn as herrees. 

Thijs Kuijken over het Gouden Paviljoen: “Het is een beeld van de interessante dualiteit van Japan en zijn cultuur. Op een bepaalde manier schreeuwt het brutaal tegen je met zijn weelderige, met goud bedekte buitenkant. Toch is het tegelijkertijd erg delicaat, uiterst gedetailleerd en zorgvuldig ontworpen tot in perfectie.” Samen met Kim Janssen en zijn band, reist I am Oak naar Japan voor vier shows. Op 27 en 28 september spelen zij in Tokyo Sangenjaya in de Grapefruit Moon, op 29 september staan beide bands op het Shibuya Showcase Festival in Tokyo Shibuya-ku en op 30 september in de Marz club in Tokyo Shinjuku. 

Het nummer is hier te luisteren: Golden Pavilion

work in progress versie van de video hier te bekijken

error: Content is protected !!