Voormalige Drive-By Trucker met eigen band naar Utrecht

Op donderdag 21 juni staat de Amerikaanse singer-songwriter Jason Isbell met zijn band The 400 Unit op het podium van TivoliVredenburg in Utrecht. Na jaren deel uit gemaakt te hebben van de succesvolle southern-rock band Drive-By Truckers richt Isbell zich daarna met succes op een solocarrière. In 2007 verschijnt met ‘Sirens of the Ditch’ zijn eerste soloplaat.

De kracht van Jason Isbell schuilt ontegenzeggelijk in zijn vermogen verhalen te vertellen en al dan niet pijnlijke persoonlijke ervaringen om te zetten in prachtige en meeslepende muziek. In die context heeft hij zeker ook het nodige te melden. Tot enkele jaren geleden worstelde Isbell met alcoholmisbruik en liefdesverdriet maar als hij in het huwelijk treedt met Amanda Shires, achtergrondzangeres en violiste in zijn begeleidingsband, vindt hij hernieuwd geluk.

Na het indrukwekkende ‘Southeastern’ (2013) levert Isbell in 2015 met ‘Something More Than Free’ wederom een meesterwerk af en lijkt hij de demonen uit het verleden overwonnen te hebben. Vorig jaar verscheen met ‘The Nashville Sound’ zijn zesde album waarop hij eens temeer laat horen (evenals zijn grote inspiratiebron Bob Dylan) de gave van het woord te bezitten.

Website Jason Isbell

error: Content is protected !!