Jeremy Loops naar Woodstock in Bloemendaal

Op dinsdag 4 juli staat de Zuid-Afrikaanse folksinger en beats- en ritmekunstenaar Jeremy Loops op het podium van Woodstock in Bloemendaal. Na eerder succes in eigen land heeft Loops inmiddels ook Europa veroverd met zijn aanstekelijke folkpop-muziek. Vorig jaar was hij in ons land nog te bewonderen met uitverkochte shows in Paradiso, Effenaar en TivoliVredenburg en maakte hij deel uit van de line-up van het Amsterdam Woods Festival waar hij de belofte deed deze zomer terug te keren.

Het zal de fans van Jeremy Loops deugd doen dat hij zijn belofte inlost en deze zomer terugkeert naar ons land. “Ik had jullie beloofd dat ik mijn best zou doen om het land rond te gaan, zodat ik jullie allemaal kan zien”, schrijft Jeremy Loops in het Nederlands in een mail naar zijn fanbase. “We hebben geen shows gepland in Amsterdam, Utrecht of Eindhoven, dus als je uit deze delen van het land komt, ga carpoolen ;)”

De bijzondere muziek van Jeremy Loops is een gewoven verzameling van geluiden die hij maakt met zijn gitaar, mondharmonica, ukelele en beatbox en via looppedalen en echo- en distortionapparaten vervormt en vult tot een eclectisch en harmonisch, maar bovenal pop-achtig geheel. Hetgeen uitmondt in een overweldigende mix van moderne folk, hiphop, bluegrass, funk en stokoude blues.

De als Jeremy Hewitt geboren Jeremy Loops werkte twee jaar op een jacht dat over de hele wereld voer. Zo leerde hij – noodgedwongen bij gebrek aan instrumenten – veel geluiden uit zijn looppedaal te toveren. Dit maakte van hem een heuse alleskunner die vandaag de dag met zijn bandleden van elk live optreden een muzikaal feest weet te maken. Dit hebben wij vorig zelf al mogen ervaren tijdens zijn bijzondere optreden op het Amsterdam Woods Festival

Voor de liefhebbers van gelaagde nummers, improvisatie en publieksinteractie is een live show van deze moderne folksinger en multigetalenteerde beats- en ritmekunstenaar dan ook een absolute aanrader. Naast het optreden in Woodstock in Bloemendaal is Jeremy Loops op donderdag 6 juli te bewonderen in De Oosterpoort in Groningen.

Website Jeremy Loops

error: Content is protected !!