Amerikaanse singer-songwriter naar poppodium 013

Op 18 oktober staat de Texaanse songwriter en muzikant Jimmy LaFave op het podium van 013 en daarmee haalt het Tilburgse poppodium een grootheid op het gebied americana en rootsmuziek in huis. Zijn meeslepende muziek is een mix van americana, roots, alt-country, folk, rock en blues en kenmerkt zich door sterk verhalende teksten, subtiel gitaarwerk en emotievolle vocalen. Met zijn bijzonder fraaie en herkenbare stemgeluid weet LaFave zijn muziek altijd een ongekende diepgang mee te geven.

Jimmy LaFave groeide op in Wills Point, Texas, een universiteitsstad met een uitgebreide muziekscene op een steenworp afstand van Tulsa. De bekende muzikale stad waar artiesten als Woody Guthrie, Chet Baker en J.J.Cale hun wortels hadden. Dit vormde voor LaFave een geschikte voedingsbodem om zich als singer-songwriter te ontwikkelen. In 1979 brengt hij met ‘Down Under’ zijn eerste onafhankelijk opgenomen plaat uit. Later verhuisd hij naar Austin (Texas) op zoek naar een groter publiek en een platencontract.

Bob Dylan

In 1992 brengt LaFave ‘Austin Skyline’ uit en daarna volgen nog een flink aantal prachtplaten waaronder ‘Buffalo Returns to the Plains’ (1995), ‘Road Novel’ (1997), ‘Texoma’ (2001) ‘Blue Nightfall’ (2005) en ‘Cimarron Manifesto’ (2007). In 2012 verschijnt ‘Depending on the Distance’ waarmee LaFave eens temeer bewijst keer op keer op de proppen te komen met pure kwaliteit en wonderschone muziek. Laatste wapenfeit is het vorig jaar verschenen ‘The Night Tribe’.

Jimmy LaFave is zelf groot bewonderaar van Bob Dylan, Bruce Springsteen, John Waite en zijn muzikale held Woody Guthrie. Maar met ‘Looking Into You: A Tribute to Jackson Browne’ bewijst hij ook eer aan een andere grote singer-songwriter.

Jimmy LaFave is overigens met enige regelmaat in Nederland te bewonderen. Zo was hij eind vorig jaar nog in ons land voor een aantal optredens en maakte hij – naast artiesten als Gretchen Peters, Sonny Landreth en Pokey LaFarge – deel uit van festival Ramblin’ Roots in TivoliVredenburg en een aantal dagen eerder gaf hij een ijzersterk optreden in het Nijmeegse poppodium Doornroosje

In 2014 stond LaFave nog op de planken van Podium Roepaen in Ottersum waar ik na afloop van zijn intieme optreden in het muziekcafé in gesprek raak met deze veelzijdige singer-songwriter. Check interview

Naast het optreden in 013 is Jimmy LaFave in ons land nog te bewonderen in Luxor Live (Arnhem, 19 okt), Paard van Troje (Den Haag, 20 okt) Atak (Enschede, 21 okt), De Oosterpoort (Groningen, 22 okt) en Patronaat (Haarlem, 23 okt).

Website Jimmy LaFave

 

error: Content is protected !!