Op vrijdag 27 maart aanstaande staat de Amerikaanse southern rockformatie JJ Grey & Mofro op het podium van Paradiso in Amsterdam. Deze uiterst soulvolle band rond de uit Jacksonville (Florida) afkomstige singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer JJ Grey leverde onlangs met Ol’ Glory weer een vertrouwd sterke plaat af. Eerder al brachten JJ Grey & Mofro prachtige albums uit waaronder Country Ghetto (2007), Orange Blossoms (2008), Georgia Warhorse (2010) en This River (2013).

JJ Grey & Mofro

Live klinkt de band al even soulvol en overtuigend als op de diverse albums. En het is niet de eerste keer dat deze formatie een bezoek aan Nederland brengt. Zo hebben wij JJ Grey & Mofro al meermaals aan het werk gezien. Onder meer in Doornroosje (Nijmegen) in 2012 en een jaar later op het Ribs & Blues festival in Raalte waar wij na afloop ook een uitgebreid interview hebben met de veelzijdige muzikant en songschrijver JJ Grey.

Naast het optreden in Paradiso is JJ Grey & Mofro in Nederland nog te bewonderen in het Paard van Troje in Den Haag op 28 maart.

Marc Broussard

De liefhebbers van dit genre komen op 27 maart in Paradiso volop aan hun trekken. Want naast JJ Grey & Mofro maakt ook de Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Marc Broussard zijn opwachting. Evenals JJ Grey is Broussard in staat zijn muziek te voorzien van een flinke dosis authentieke soul. Dit liet hij al horen op zijn eerste album S.O.S. Save Our Soul, een plaat vol prachtige covers van oude soulklassiekers. Op het daaropvolgende album Keep Coming Back staan voornamelijk eigen nummers. Maar ook dan is duidelijk te horen dat Marvin Gaye, Otis Redding en Bobby Womack zijn grote voorbeelden zijn. Broussard’s meest recente album is getiteld A Life Worth Living.

Website JJ Grey & Mofro

JJ Grey & Mofro en Marc Broussard in Paradiso

Luister ‘Every Minute’ van JJ Grey & Mofro, een track van het nieuwe album Ol’ Glory

Website Marc Broussard

error: Content is protected !!