JJ Grey & MofroVandaag verschijnt met Ol’ Glory het nieuwe album van JJ Grey & Mofro. Voor de fans van deze Amerikaanse southern rock band is dit goed nieuws, zeker als je het sterke laatste studio-album – This River (2013) in ogenschouw neemt. Spil van deze formatie is onmiskenbaar de uit Jacksonville, Florida afkomstige zanger, songschrijver en multi-instrumentalist JJ Grey.

De muziek van JJ Grey & Mofro is een uiterst smakelijke mix van pure soul, blues, gospel, funk en countryrock waarin het kenmerkende en opvallend ‘zwarte’ stemgeluid van JJ Grey duidelijk aanwezig is. Grey weet zich al jaren te omringen met de beste muzikanten waaronder Andrew Trube op gitaar en slide-guitar, toetsenist Anthony Farrel, een heerlijke blazerssectie bestaande uit Dennis Marion op trompet en Jeff Dazey op saxofoon en een superstrakke ritmesectie gevormd door Anthony “AC” Cole op drums en de te gekke bassist Todd Smallie, die eerder in The Derek Trucks Band speelde.

Every Minute

Maar op dit uit twaalf uiteenlopende nummers bestaande album weet Grey zich ook bijgestaan door special guests Luther Dickinson (dobro en slide-guitar) en Derek Trucks (slide-guitar). Het album opent met het veelzeggende Everything Is A Song en het opzwepende Every Minute waarin Grey herhaaldelijk opmerkt ‘Loving Every minute of it’. De track Home in the Sky biedt ons een kijkje in de meer spirituele kant van Grey.

Met het in de Retrophonics Studio in Saint Augustine, Florida opgenomen Ol’ Glory maakt de band haar debuut op het label Provogue Records – onderdeel van de Mascot Label Group. Eerder al bracht JJ Grey & Mofro op andere labels al prachtige albums uit, zoals Country Ghetto (2007), Orange Blossoms (2008), Georgia Warhorse (2010) en het meest recente This River (2013).

Een live-optreden bijwonen van het uiterst soulvolle JJ Grey & Mofro is steevast een muzikale belevenis. Dit mochten wij eerder al beleven tijdens live-shows van de band in Nederland, onder meer in 2012 in Doornroosje in Nijmegen en een jaar later op het Ribs & Blues Festival in Raalte. Na afloop van het optreden op het Ribs & Bluesfestival heeft LiveStreamMagazine backstage een uitgebreid interview met de veelzijdige muzikant, songschrijver en producer JJ Grey.

Naast de release van het nieuwe album is het ook fijn te weten dat de band in maart weer gaat touren en daarbij ook Europa aandoet. Voor wat betreft ons land is JJ Grey & Mofro te bewonderen in Paradiso (27 maart) en in het Paard van Troje in Den Haag (28 maart).

 

Website JJ Grey

error: Content is protected !!