‘Muzikaal zwaargewicht’ naar Nijmeegse kerk

Op woensdag 23 augustus geeft de Amerikaanse singer-songwriter John Moreland een ‘seated’ concert in de Stevenskerk in Nijmegen. Met zijn truckerscap, tatoeages en imposante lichaam is de bebaarde Moreland een opvallende verschijning, maar het is toch vooral de muziek en zijn overweldigende stemgeluid waarmee hij een verpletterende indruk maakt. Zijn muziek is te typeren als donkere countryfolk en doet denken aan artiesten als Steve Earle, Jason Isbell, Townes Van Zandt en Sturgill Simpson.

De uit Tulsa, Oklahoma afkomstige John Moreland speelde in zijn tienerjaren nog in lokale metal- en punk bandjes tot hij in de platenkast van zijn vader muziek vond van onder meer Creedence Cleerwater Revival, Neil Young en Steve Earle en hij zich ging verdiepen in rootsrock en country. Hij begon op te treden als John Moreland & the Black Gold Band en in 2008 debuteerde hij met het album ‘Endless Oklahoma Sky’. Drie jaar later verscheen de opvolger ‘The Black Gold Band’ maar in  2013 ging hij solo op zoek naar een intiemer en meer akoestisch geluid.

Zijn derde album als solo-artiest is het schitterende ‘High on Tulsa Heat’ en deze maand verscheen het al even prachtige en door Tchad Blake geproduceerde ‘Big Bad Luv’.  Onlangs maakte Moreland nog zijn opwachting in De Wereld Draait Door waar hij het van het nieuwe album afkomstige Old Wounds ten gehore bracht. Een dag na zijn optreden in DWDD stond hij met een sold out-show op het podium van de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Naast het optreden in de Stevenskerk in Nijmegen maakt John Moreland deel uit van de line-up van festival Lowlands in Biddinghuizen (18, 19 & 20 aug) en keert hij op 22 augustus terug naar Paradiso.

Website John Moreland

error: Content is protected !!