John Petrucci wint Sena Performers European Guitar Award 2019

De Amerikaanse gitarist John Petrucci is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2019. Petrucci is de gitarist en leider van Dream Theater, de beroemdste symfonische rockband ter wereld. Op maandag 24 juni krijgt de 51-jarige stergitarist de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt.

John Petrucci – Winnaar 2019

Petrucci wordt in de wereld van de metal- en progressieve rock gezien als een absolute grootheid. Met zijn band Dream Theater trad hij begin jaren ’90 in de voetsporen van fameuze bands zoals Rush, Yes en Genesis. De wellicht meest spectaculaire rockgitarist van de laatste 25 jaar, is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Joe Satriani die vorig jaar de award uitgereikt kreeg. Eerdere winnaars waren onder andere Joe Bonamassa, Steve Vai, Walter Trout, Guns N’ Roses-gitarist Slash, Queen-gitarist Brian May en Steve Lukather van de band Toto. Het is de vierde keer dat de ceremonie rondom de Sena Performers European Guitar Award in Bergen op Zoom zal plaatsvinden.

Joe Satriani-Winnaar 2018

Petrucci past in het rijtje van gerenommeerde buitenlandse gitaarhelden die eerder deze prestigieuze prijs wonnen. Naast een aantal buitenlandse gitaarhelden kregen eerder landgenoten zoals Jan Akkerman, George Kooymans, Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher deze prijs.

Joe Bonamassa – Winnaar 2017

Petrucci en zijn band Dream Theater braken in 1992 door met het baan doorbrekende album Images and Words. In de wereld van de rock-, metal- en symfonische rock geldt dit sublieme meesterwerk als een ijkpunt in dat genre. In de jaren daarna groeide de band uit Long Island, New York uit tot een absolute supergroep die wereldwijd in op grootste podia speelt.

Steve Vai – Winnaar 2016

Petrucci werd geboren in New York en is een exponent van het Berklee College of Music, het meest gezaghebbende conservatorium ter wereld. Queen-gitarist Brian May noemde Petrucci vier jaar geleden een rockgitarist met het intellect van een klassieke superster. “John heeft alles. Techniek, gevoel voor toon en vooral een volstrekt eigen stijl. Hij heeft gitaarspelen naar een ander niveau gebracht.” 

Walter Trout – Winnaar 2015

SEGA-organisator Jean-Paul Heck is uiterst content met de komst van Petrucci. “Toen ik hem vorig jaar in Londen uitnodigde, wist hij meteen vier winnaars van de SEGA-award te noemen. Petrucci is sinds het begin van Dream Theater de man die met zijn gitaar en composities de progressieve rock- en metal muziek een nieuw gezicht heeft gegeven. Hij staat al jarenlang erg hoog op onze wenslijst en is een inspirator voor miljoenen jonge gitaristen over de hele wereld. Zeker voor de generatie die vanaf midden jaren ’90 opgroeide met de geweldige muziek van Dream Theater.”

De Sena Performers European Guitar Award (SEGA) wordt ondersteund door Sena Performers en wordt uitgereikt aan een (inter)nationale artiest die zijn sporen heeft verdiend binnen het (inter)nationale popcircuit en een inspirerende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de elektrische gitaar. De Sena Performers European Guitar Award wordt mogelijk gemaakt door Aangenaam Bergen op Zoom, Gebouw-T en Sena.

error: Content is protected !!