Amerikaanse singer-songwriter naar Amsterdam

Op 22 september verscheen met ‘Gathering’ via V2 Records het nieuwe en alweer negende studioalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Josh Ritter. Het uitbrengen van deze opvolger van het in 2015 verschenen ‘Sermon On The Rocks’ is ook aanleiding voor een grote tournee door de Verenigde Staten en Europa. Gelukkig doet Ritter daarbij ook ons land aan. Zo geeft hij op maandag 4 december een concert in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Josh Ritter – Photo: © Laura Wilson

Samen met zijn loyale bandleden van The Royal City Band – Zachariah Hickman (bas, akoestisch gitaar, wurlitzer), Sam Kassirer (piano, orgel, synthesizers, percussie), Josh Kaufman (gitaar, synthesizer) en Ray Rizzo (drums, percussie) – en engineer Trina Shoemaker keerde Josh Ritter, met meer nummers dan ooit tevoren en volledig opgeladen, terug naar de Clubhouse studio in Rhinebeck, New York.

Moe van het leven in de schaduw van zijn vroegere zelf en eerdere albums, maar boordevol nieuwe energie door zijn samenwerking met Grateful Deadoprichter Bob Weir (met wie hij twaalf nummers schreef voor het in 2016 verschenen ‘Blue Mountain’) was Ritter helemaal klaar om zichzelf los te maken van de verwachtingen die hij zelf en anderen hadden.

Tot wat voor moois dit alles heeft geleid kan het publiek op maandag 4 december zelf gaan  ervaren en beoordelen. Een dag eerder (zon. 3 dec.) staan Josh Ritter en The Royal City Band op het podium van Doornroosje in Nijmegen.

Website Josh Ritter

Over de auteur

error: Content is protected !!