|Juneville neemt nieuw werk op in De Sint-Nicolaaskapel

Na het bereiken van de popronde selectie 2018 vindt Juneville het tijd om dit kracht bij te zetten met passend promotie materiaal. In de meer dan feeërieke Sint-Nicolaaskapel, ook wel valkhofkapel genoemd, kunnen we vanavond de geluid en beeldopnames beleven die in het teken zullen staan van de promotie van het aankomend album en voor de strijd in de popronde 2018. 

De zeskoppige band Juneville bestaande uit  Pieter Nabbe (vocals), Gert-Jan Brust (bas), Thomas Calis(drums), Pieter Klaassen(leadgitaar), Bart Spiering (slaggitaar/backing vocals) en Thomas Dessing (toetsen/backing vocals) is zich aan het voorbereiden op de release van het nieuwe album die hoogstwaarschijnlijk begin volgend jaar zal uitkomen bij Kroese records.

Geheel in de geest van deze tijdspanne is de hedendaagse media in sommige gevallen een welkom platform. Voor de presentatie van het nieuwe album en ter ondersteuning van de ‘kilometers’ die Juneville gaat maken in de popronde,  zijn beeld en geluidsopnames een perfecte katalysator om de critici  en popronde coördinatoren te kunnen ‘kietelen’.

‘Dan maar gelijk goed’, moet Juneville gedacht hebben 

Pieter Nabbe, grondlegger van de Nijmeegse band Juneville. heeft op latere leeftijd de kracht van muziek mogen ontdekken. Dit resulteerde in de in eigen beheer opgenomen EP ‘Take a Ride’ welke in 2014 werd uitgebracht. Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven en heeft geleid tot Juneville in zijn huidige setting. In 2016 lanceerde de band het volwaardig album ‘In the Garden’, een plaat die door de media meer dan positief werd omarmd.

Juneville staat zeker niet stil en is al maanden druk met opnames van nieuw (studio) werk maar heeft daar geen live en/of video materiaal van omdat het nog niet uit is.  Het is wel het werk wat ze in januari gaan releasen en waar ze in de Popronde al zoveel mogelijk ‘kilometers’ mee willen maken in aanloop naar de release, dus willen ze aan alle Popronde coördinatoren een goed beeld geven van hun huidige materiaal….

Zo ontstond het idee om live opnames te maken, en dan liefst in een mooie sfeervolle setting natuurlijk

Voor de opnames van vanavond staan enkele nieuwe songs zoals Why Did We Go Wrong, Stand Our Grounds en op de vraag of ik het niet vervelend vond dat alles  telkens herhaald werd…., “nee! doe nog maar een paar keer!”, “vooral Black Snake kan niet vaak genoeg herhaald worden.”

Mocht er nog een single voor de album release uitkomen dan staat Black Snake wel op mijn verlanglijst. Vooralsnog werkt Juneville hard aan de deelname in de popronde waarna de prioriteit op de album release, begin januari 2019 in Nijmegen, komt te liggen. Volgende stap Eurosonic Noorderslag….?
 
Tekst en foto’s : Rijno Boon
 
Website Juneville
 
 
 

error: Content is protected !!