Poppodium Nosta en muziekclub de Zwerver openen Humo’s Rock Rally

Humo’s Rock Rally is een tweejaarlijkse wedstrijd voor rockbands, georganiseerd door het Vlaamse weekblad Humo. De Rock Rally bestaat sinds 1978, en is in België uitgegroeid tot de belangrijkste wedstrijd in haar soort. Vele bands en muzikanten die later zijn doorgebroken, staken voor het eerst de kop op in Humo’s Rock Rally. De finale vindt plaats in de Brusselse Ancienne Belgique. 

Op 19 januari gaat de Rock Rally van start in poppodium Nosta met o.a. Barking at the Mailman, Watchoutforthegiants en King Victor.

op 20 januari vindt de tweede selectie plaatst in muziekclub de Zwerver met o.a. Mauger,  Comet Street en Uncle Wellington.

  

Deelnemende groepen moeten eerst een demo insturen. Uit de inzendingen kiest de Humo-jury de honderd beste groepen, die zichzelf dan live mogen bewijzen in tien preselecties met telkens tien groepen. Twintig groepen mogen naar de halve finales, waaruit tien finalisten geselecteerd worden. Zowel in de preselectie, halve finale als finale moeten de groepen drie nummers spelen (in de halve finale moet één van die nummers een cover zijn). De moeder aller rockwedstrijden, aka de kortste weg naar eeuwige roem. Wie treedt in de voetsporen van o.a. Blackbox Revelation, Balthazar, Absynthe Minded en dEUS. De finalejury bestaat uit muziekjournalisten van Humo, aangevuld met mensen uit de muziekbusiness (radiomakers, concertorganisatoren etc.) en bekende muzikanten (meestal ex-winnaars van de Rock Rally).

website Humo’s Rock Rally || Photo’s Mauger, Comet Street en Uncle Wellington : Trees Rommelare.

(22-01-2018: Wegens omstandigheden heeft LiveStreamMagazine besloten niet verder te gaan met de berichtgeving omtrent RockRally 2018)

error: Content is protected !!