King King terug naar Luxor Live

In februari van 2017 liet de Britse bluesrockband King King in een uitverkochte bovenzaal van Luxor Live horen en zien waarom zij één van de meest succesvolle bands in dit genre zijn. De aanstekelijke sound van de band, maar ook hun schitterende uitvoeringen van bekende covers en hun briljante live shows zijn daar ongetwijfeld de oorzaken van. Donderdag 1 februari mag je alvast in de agenda zetten, King King, Luxor Live!

 

King King, de Britse blues-rockband die een grote reputatie heeft opgebouwd in de Europese club- en festival scene. Na het behalen van de ‘Best Band’-titel op de British Blues Awards 2014 voor het derde opeenvolgende jaar sleepte zij maar liefst vijf prijzen in de wacht tijdens de 2016 editie. De band uit Glasgow bracht al een drietal uitstekende albums uit en op 6 oktober van dit jaar verwachten zij hun nieuwe plaat ‘Exile & Grace’, gemixt door Chris Sheldon (Foo Fighters, Feeder) uit te kunnen brengen.

Frontman Alan Nimmo is met zijn grote charisma de drijvende kracht achter de band. Hij is in Europa vooral bekend van de Nimmo Brothers (met Stevie Nimmo) en zijn duidelijke stijl en stem zijn onmiddellijk herkenbaar. Met King King omringt hij zich met sterke allround bluesmuzikanten die samen een krachtige en onweerstaanbaar funky en bluesy sound neerzetten. Als live band zijn ze onvergetelijk, niet het minst omdat de trots patriottische Schotse frontman altijd een kilt draagt! Alan heeft niet alleen een opmerkelijke stem maar kan ook zeer krachtig de gitaar “slopen”.

Website King King

 

 
 

 

error: Content is protected !!