Lance Canales keert terug naar ons land 

De Amerikaans-Mexicaanse singer-songwriter Lance Canales keert deze zomer terug naar ons land. Op zondag 20 augustus maakt hij deel uit van de line-up van festival ‘Terug Naar Tiengemeten’ in de Hoeksche Waard (Zuid-Beijerland). Eerder dit jaar maakte hij in ons land nog grote indruk met een aantal bijzondere en intieme optredens.

De muziek van de uit Californië afkomstige Lance Canales is te typeren als authentieke roots, rauwe blues en folk waarbij naast de sterk verhalende en bij vlagen duistere teksten met name zijn karakteristieke en raspende stemgeluid opvalt. Met een optreden op het Woody Guthrie Folf Fest wist Canales met een bijzondere versie van Woody Guthrie’s Deportee de aandacht te trekken van de onlangs overleden Amerikaanse singer-songwriter Jimmy LaFave.

Jimmy LaFave (Wills Point, 12 juli 1955 – Austin, 21 mei 2017)

Op Jimmy LaFave’s in Austin, Texas gevestigde label Music Road Records verscheen in 2015 het alom lovend ontvangen The Blessing And The Curse met bijdragen van onder andere Jimmy LaFave, Eliza Gilkyson, Ray Bonneville en Joel Rafael. Op dit album is de dood een vaak terugkerend thema. Zo ook in zijn bijzondere uitvoering van Deportee (Plane Wreck At Los Gatos) naar een in 1948 door Woody Guthrie geschreven gedicht. Naast Woody Guthrie is Canales ook een groot bewonderaar van de eerder dit jaar terecht met de Nobelprijs voor de Literatuur bekroonde Bob Dylan.

Onlangs wist Lance Canales in ons land nog te overtuigen met een aantal indrukwekkende optredens. Voorafgaand aan zijn optreden in muziekcafé Trianon in Nijmegen spraken wij uitvoerig met hem hetgeen resulteerde in een eerder door ons gepubliceerd interview

Tekst: Rick Warner || Photos: Rijno Boon Photography

Website Lance Canales

error: Content is protected !!