Live recordings met Leif de Leeuw XL-band

19 en 20 januari staan in het teken van enkele live opnames in poppodium Bibelot en muziekcafé De Noot. Leif de Leeuw Band geeft hier extra gewicht aan met een ware XL formatie en later in 2018 zal van deze twee shows een release plaatsvinden in de vorm van een live CD.

Leif de Leeuw, gitarist en oprichter van de Leif de Leeuw band, won vanaf jonge leeftijd al diverse muziekprijzen. Zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 door de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. In 2017 is hij zelfs twee maal genomineerd voor deze prijs; als ‘Beste Gitarist Benelux’ én ‘Beste Blues(rock)/country/folk gitarist’.

Na het succes van het eerste full-length album ‘Leelah’ (2016) leverde de band met ‘Until Better Times’ een waardige opvolger af. De gelijknamige single van de plaat werd in april gereleased op Record Store Day en met veel succes ontvangen bij de fans. ‘Until Better Times’ is een meer samenhangend geheel waar de band absoluut mee naar buiten kan treden, een eigen sound en identiteit en meer dan alleen blues.

Ook de band, bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Tim Koning (drums), Boris Oud (basgitaar) en Britt Jansen (gitaar en vocals), viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 door de European Blues Awards uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’. De band sleepte weliswaar twee bluesprijzen in de wacht maar laat zich niet beperken door muzikale grenzen. Meerdere stijlen, waaronder funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in de muziek.

Website Leif de Leeuw Band

 

error: Content is protected !!