Amerikaans songwriters-talent naar Arnhem

Met de jonge, uit Oklahoma afkomstige zanger/gitarist en songschrijver Levi Parham staat op 22 oktober een groot aanstormend talent van het Amerikaanse singer-songwriters-gilde op het podium van Luxor Live in Arnhem. Naast zanger en gitarist is Parham bovenal een begenadigd songwriter die zijn sterk verhalende teksten weet te vatten in een meeslepende mix van blues, folk, rock, soul en country.

In eigen land bleef zijn uitzonderlijke talent niet lang onopgemerkt. Als hij in 2015 intensief door de Verenigde Staten tourt wordt hij ontdekt door de bekende singer-songwriter en producer Jimmy LaFave die hem daarop onder zijn hoede nam op het in Austin, Texas gevestigde label Music Road Records. Op dit label verscheen ook het prachtige, door Jimmy LaFave geproduceerde en in de Cedar Creek Studio’s in Austin opgenomen studio-album These American Blues (in 2016 uitgeroepen tot Album van het Jaar in de Euro Americana Chart).

Eerder dit jaar wist deze ‘liedjessmid’ in ons land al een grote indruk achter te laten in onder meer muziekcafé Trianon in Nijmegen. Toen werd hij slechts begeleid door onze eigen troubadour BJ Baartmans maar op 22 oktober komt hij met een voltallige band naar Arnhem. Een dag voorafgaand aan dit optreden maakt Levi Parham ook deel uit van de line-up van het Ramblin’ Roots Festival in TivoliVredenburg.

Website Levi Parham

error: Content is protected !!